Wpis z mikrobloga

, środków ochronnych w trakcie jest niewiele.

@dejwis: xDD woda, opryski, nawozy, paliwo, sadzonki co rok, max 2, odkażanie pól jak nie masz na zmianowanie, słoma, maszyny, samo opakowanie i pracownik...

Ogólnie mówiąc z truskawki jest najlepszy hajs w sezonie, właśnie ze względu na stosunek ceny produkcji do sprzedaży, problem to jest jedynie ze zbiorem bo nie jednego roku była sytuacja że nie było komu rwać.

@dejwis: hajs
  • Odpowiedz
@siodemkaxx: nie każdy uprawia tak samo typie, u mnie jedne sadzonki potrafią być i 4 sezony, nie odkazamy pół. Jest nawodnienie wężykowe, czasem przykrywamy folią kiedy grożą przymrozki i to wszystko. Uprawiamy odmiane "Marmolady"
  • Odpowiedz
@dudi-dudi: A potem się dziwić że nie ma chętnych do zbierania truskawek xD z-------l w pocie czoła schylony albo kucając za mniej niż 10 zł na godzinę xD tak wiem pewnie doświadczeni zbieracze nazbieraja po 100 koszyków dziennie xD
  • Odpowiedz
@Mirekzkolega: napisałem przecież, że opisuje jedno pole komercyjne gdzie co roku i w sumie codziennie widzę co się dzieje. Aktualnie truskawki na noc są przykryte folią i stoją dwa ule pomiędzy poletkami.

ale jak pszczoły nie dają rady to są tego typu przeczy;
https://allegro.pl/oferta/betokson-50ml-zapylacz-pomidorow-truskawki-wisni-5253627521

ale fakt, że nie jestem profesjonalista, tylko byłym działkowcem, i obserwatorem pro pola truskawkowego ze względu na trasę do pracy ;) Może i to pole jest
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dudi-dudi: znam osoby które potrafią zebrać do 10 na godzinę. Oczywiście przy odpowiedniej uprawie, truskawka musi być naprawdę piękna jeżeli masz spryt to zarobisz jak nie masz to aby się opracujesz
  • Odpowiedz