@Cryptonerd_io: z mojej wiedzy, i tego co widzę truskawki lepiej owocują większe ładniejsze owoce z młodych krzaków. I na polu które obserwuje co roku są na nowo sadzone, nie wiem czy z własnych odszczepek/hodowli czy kupowane tak czy smak, nawet z włąsnego ogrodu mozesz zauwazyć że czym starsze krzaki to mniejsze i brzydsze truskawy
@Cryptonerd_io: też myślałem, że co 3-4 lata, ale pole truskawkowe które codziennie widzę, co roku wymienia, może konkretny gatunek czy coś ;0 swoją droga przy tym polu co roku sprzedają "z pola" i albo gość ma hektary truskawek których nie widać, albo wyjątkowo wydajne pole ;D bo masę tego sprzedaje bo "świeżo zerwane" ;D
@Norskee: xddd odnośnie czy to owoców czy innej części rolnictwa radzę kupić kawałek pola i się pobawić w rolnika, nie ma tu mowy o sadzeniu,plewieniu, nawożeniu,przykrywaniu,ogrodzeniu od zwierząt które wpierdzuelaja lodygi z liśćmi, zakupie włókniny która starcza na max dwa sezony jak to ma mieć ręce i nogi, nawadnianiu,transporcie ich na rynek, paliwie,opłaceniu ludzi którzy zarowno sprzedają jak i zbierają, opłaceniu stoiska bo to również kosztuje i byś się zdziwił
@siodemkaxx: jakiej pojemności, bo chyba nie standardowe ubianki, najlepsze Ukrainki obrywają max 100szt na dzień. Jak czytam te wasze bzdury to śmiać się chce. Faktycznie uprawa szklarniowa czy foliowa jest droga. Natomiast truskawka polowa nie jest taka droga w produkcji, podstawą jest nawodnienie, środków ochronnych w trakcie jest niewiele. Ogólnie mówiąc z truskawki jest najlepszy hajs w sezonie, właśnie ze względu na stosunek ceny produkcji do sprzedaży, problem to jest
@dudi-dudi: 16 lat temu jak pracowalem przy truskawkach placili 2,5 za koszyczek. Mysle ze ceny sie zmienily, bo nikt za tyle dzisiaj nie bedzie kucac w krzakach, a jesli tak jest to jest to strasznie przykre.
#praca #truskawki #handel
źródło: comment_1590129595UAQobEMIoD4vuKd0FH2bWX.jpg
Pobierztak czy smak, nawet z włąsnego ogrodu mozesz zauwazyć że czym starsze krzaki to mniejsze i brzydsze truskawy
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@elf_pszeniczny: poprawiłem
Jak czytam te wasze bzdury to śmiać się chce.
Faktycznie uprawa szklarniowa czy foliowa jest droga. Natomiast truskawka polowa nie jest taka droga w produkcji, podstawą jest nawodnienie, środków ochronnych w trakcie jest niewiele.
Ogólnie mówiąc z truskawki jest najlepszy hajs w sezonie, właśnie ze względu na stosunek ceny produkcji do sprzedaży, problem to jest