Aktywne Wpisy

new-object +608
Jakby ktoś się zastanawiał, jak działa ABS, i wszystkie te systemy DTC, poślizgu, "ciśnienia kół" itp.
To w sumie bardzo proste jest w konstrukcji. Na każdej osi koła w samochodzie jest zainstalowany taki pierścień/ring (4 takie ringi i czujniki).
Gdy oś się kręci, to komputer poprzez ten czujnik po prostu liczy przerwy na tym ringu poprzez czujnik hala (wykrywa pole magnetyczne).
No i komputer poprzez te przerwy w tym pierścieniu, liczy sobie prędkość każdego z
To w sumie bardzo proste jest w konstrukcji. Na każdej osi koła w samochodzie jest zainstalowany taki pierścień/ring (4 takie ringi i czujniki).
Gdy oś się kręci, to komputer poprzez ten czujnik po prostu liczy przerwy na tym ringu poprzez czujnik hala (wykrywa pole magnetyczne).
No i komputer poprzez te przerwy w tym pierścieniu, liczy sobie prędkość każdego z
źródło: image
Pobierz
Krupier +257
Dałem z siebie całe 30%. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pseudo kuchareczka @arinkao nie ma podjazdu do @moll. Fakt, nie opinia.
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #jedzenie #heheszki
Pseudo kuchareczka @arinkao nie ma podjazdu do @moll. Fakt, nie opinia.
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #jedzenie #heheszki
źródło: obraz
Pobierz

Interesuje mnie backend w Django i w tym kierunku chciałbym się rozwijać żeby później szukać pracy.
Taki learning path będzie ok?
• PostgreSQL/inne relacyjne bazy danych - regular• Django 3.0 - advanced/ekspert
• Git - regular
• Znajomość metodyk pracy w korpo - regular
Co jeszcze warto by było dodać żeby było na tyle uniwersalne żeby umożliwiło mi wpasowanie się aktualne trendy na rynku? Wiadomo, że każdy pracodawca będzie szukał innego skillset'a, a trochę bez sensu będzie nauka pod konkretne wymagania danej oferty.
Ekspert to w założeniu sztuka pisania kodu, który nie tylko będzie działał, ale będzie zachowywał wszystkie przyjęte standardy programowania. Będzie jasny, przejrzysty, dobrze udokumentowany, zbudowany z najlepiej pasujących algorytmów, napisany in „pythonic way”.
@venomik: W sumie racja.
na jakim poziomie aktualnie jesteś?
Dla mnie ekspert w Django:
- Zna cały ekosystem, potrafi go używać i rozwijać, zna jego limity
- Jest w stanie wskazać przewagę jednego rozwiązania nad drugim, jest w stanie obejść limity które django nam narzuca
- Nie ma problemów ze znajdywaniem wąskich gardeł aplikacji, niezależnie od tego na jakim
Nie ma miejsca, w którym jesteś gotowy. Ucz się, pisz CV i staraj się dostać na stanowisko, w międzyczasie ucząc się dalej. Na rozmowach będziesz albo odpowiadać poprawnie albo uczyć się czego jeszcze nie umiesz.
I potwierdzam co napisał @Lunatik to co nazywasz ekspertem nie jest ekspertem.
W branży utarło się że nie nazywamy się ekspertami i nie mówimy że język nie ma przed nami tajemnic(bo kim jest prawdziwy ekspert z Pythona jak nie Guido van Rossumem)
Nie oceniamy swoich skillsów w gwiazdkach jak
Jako dodatek: Docker, AWS lub/i Frontend (ReactJS)
Żeby uzupełnić wiedzę z Django wystarczy książka Two Scoops of Django która porusza większość aspektów które wymagają na rozmowach. A reszta wyjdzie w praniu.
Jeżeli chodzi o znajomość Postgresql, Redisa, Elasticsearcha... to są dodatki.