Wpis z mikrobloga

Startujemy z nowym projektem, http://velomapa.pl. Miejsce gdzie będzie można odkryć nowe szlaki oraz znaleźć wszystkie (( ) albo prawie wszystkie) potrzebne informacje na temat danej trasy.

Projekt jest cały czas w trakcie rozwoju. Chętnie usłyszymy wasze opinie, uwagi oraz propozycje szlaków do dodania.

velomapa.pl
strona na fb

#rower #podroze #polska
velomapa - Startujemy z nowym projektem, http://velomapa.pl. Miejsce gdzie będzie moż...

źródło: comment_158874872302g1gwT1iuU5AQVDGKLeY4.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stanton7: Chciałbym, żeby społeczność mogła dodawać komentarze, krótkie recenzje o szlakach, jakieś porady itp. Szlaki raczej będę dodawał sam. Ale szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co dokładnie z tego wyjdzie.
  • Odpowiedz
@WuERA: Na mapie głównej wszystkie szlaki są uproszczone, żeby mniej miejsca zajmowały i żeby wszystko szybciej się ładowało.

Jak ściągniesz plik GPX danej trasy to jest dokładność oryginalna. Oczywiście, niektóre pliki mogą być niedokładne, będę starał się wszystko poprawiać z biegiem czasu.
  • Odpowiedz
@a231: Daj spokój z tym eurovelo w Polsce, to wygląda jak losowe kreski na mapie, tylko szkoda tych ludków z zagranicy, co będą próbować po tym szlaku nawigować na jakimś eurotripie rowerowym. EV11 w moich okolicach to tak na szybko widzę ze 3-4 miejsca gdzie szlak prowadzi polem z piachem po kostki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SnikerS89: EV9 w dolnośląskim jest bardzo spoko. Jak korzystałem z EV to w połowie europy jest ładna przygotowana trasa a w połowie EV istnieje tylko jako znaki. Jak dla mnie to zawsze będą trasy na gravela czy trekking więc jest spoko.
  • Odpowiedz
@velomapa macie może jakieś informacje dotyczące połączenia VeloDunajec i Wiślanej Trasy Rowerowej, obecnie z jednej trasy na drugą mozna przedostać się jedynie promem zaraz przd ujsciem Dunajca. Dobrym pomysłem byla by budowa mostu który pozwolil by na swobodny przejazd z VeloDunajec na WTR kierując się np z Tarnowa do mostu w Szczucinie bezkolizyjną trasą
  • Odpowiedz
@Kolarzzwyboru: Niestety nie mam dokładnych informacji na temat tego połączenia. Chyba prom to jedyne aktualne rozwiązanie. Kładka rowerowa byłaby idealnym rozwiązaniem ale pewnie zbyt kosztownym.
  • Odpowiedz
@Kolarzzwyboru: generlalnie wynika to z braku mostów. Wiślana Trasa Rowerowa gdzieś musi przejść przez Dunajec, a pierwszy most jest dopiero w Biskupicach Radłowskich (DW 975), około 20 km od ujścia. Dlatego zdecydowano się na oddalony tylko kilka km od ujścia prom w Wietrzychowicach i tam formalnie stra
tuje veloDunajec. Sama trasa veloDunajec idzie lewym brzegiem Dunajca i jest przez to do łatwo osiągalna od strony Krakowa. Głównym problemem w tych
  • Odpowiedz
@velomapa: Łapcie parę linków które miałem gdzieś zapisane, a można z nich wiele danych uzyskać :)
Na temat Eurvelo4 i ogólnie małopolski, chyba na bieząco aktualizowane:

1.
  • Odpowiedz