Wpis z mikrobloga

Startujemy z nowym projektem, http://velomapa.pl. Miejsce gdzie będzie można odkryć nowe szlaki oraz znaleźć wszystkie (( ) albo prawie wszystkie) potrzebne informacje na temat danej trasy.

Projekt jest cały czas w trakcie rozwoju. Chętnie usłyszymy wasze opinie, uwagi oraz propozycje szlaków do dodania.

velomapa.pl
strona na fb

#rower #podroze #polska
velomapa - Startujemy z nowym projektem, http://velomapa.pl. Miejsce gdzie będzie moż...

źródło: comment_158874872302g1gwT1iuU5AQVDGKLeY4.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@velomapa: fajnie, jest już taki projekt ale nie po polsku, więc pewnie trochę ludzi przyciągnięcie. Na pierwszy rzut oka brakuje wam Eurovelo na screenie
  • Odpowiedz
@a231: O jaki projekt chodzi? Mógłbyś podać linka? Z tego co wiem to u nas nie za bardzo EuroVelo jest gotowe, są to aktualnie trasy w budowie albo w trakcie planowania, ale postaram się to jeszcze sprawdzić.

@Wyrewolwerowanyrewolwer: Velomapa.pl ma być katalogiem oznakowanych (w większości) szlaków, wyznaczonych przez np PTTK i organizacje turystyczne. Do komoota i stravy (i naszego polskiego traseo) każdy może dodać cokolwiek. Plus te serwisy
  • Odpowiedz
@stanton7: U mnie działa. Co ci się wyświetla?

@SweetStud: To są szlaki wyznaczone przez np lokalne organizacje turystyczne, PTTK itp. Częściowo wyznaczone po ścieżkach rowerowych, drogach leśnych albo drogach publicznych z małym natężeniem ruchy. Docelowo każdy szlak ma być opisany i ma mieć informację o nawierzchni i o drogach.
  • Odpowiedz
@SweetStud: Wszystko jest jeszcze w trakcie dodawania i aktualizowania. Niedługo dodamy jeszcze kilka szlaków na Mazurach. O dziwo najbiedniej (przynajmniej szukając w necie) jest na Mazowszu.
  • Odpowiedz
@Krupier: Część z tych tras jest w trakcie budowy :) ale będę dodawać więcej, projekt wystartował dopiero kilka dni temu.

@a231: EuroVelo10 wzdłuż Bałtyku nie jest kompletna i część odcinków jest w trakcie budowy. Można sprawdzić na mapie opis odnośnika. Postaram się to jeszcze wszystko posprawdzać i pododawać nowe trasy.
  • Odpowiedz
@velomapa Teraz ok. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Sam pomysł fajny. Zwłaszcza wtedy, kiedy trzeba się upewnić, czy szosowym da się przejechać jakiś fragment.
Najtrudniejsza wydaje się permanentna aktualizacja, bo ciągle coś się zmienia.
Powodzenia. :)
  • Odpowiedz
@stanton7: @daczka92: Dzięki!

Tak, aktualizacja będzie problemem. Najlepiej jak by udało się zaangażować w to społeczność i dać możliwość dodawania recenzji/komentarzy o stanie szlaków. Ale budowanie społeczności to nie jest łatwa sprawa niestety ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam nadzieję na podjęcie współpracy z lokalnymi organizacjami, które mogłyby przesyłać co jakiś czas info o szlakach, którymi zarządzają. Widziałem, że sporo takich organizacji aktywnie działa na
  • Odpowiedz