Wpis z mikrobloga

@SeekSouls: napisałem o tym wyżej, sugerując aby sprawdził wszystkie porty usb. Jednakże "dzbanie" może mieć taki układ do którego również do usb 2.0 nie będzie sterowników. Zgrywasz takiego mądrale a tego nie wiesz?
  • Odpowiedz
@brakloginuf: Nie 1 raz widzę taką sprawę i wiem, że instalacja z USB działa. Może spr inny pendrive albo każdy port. Niemożliwe jest aby zwykłe USB w ogóle nie działało. Widocznie jest coś z-----e ale raczej nie sam system.
  • Odpowiedz
Niemożliwe jest aby zwykłe USB w ogóle nie działało.

@SeekSouls: jak najbardziej możliwe jest, nie wiadomo co za kontroler siedzi u niego na płycie, może mieć coś egzotycznego do czego rzeczywiście nie ma sterowników, przez co nowszy windows też może ich nie posiadać w pakiecie - zdarza się to bardzo rzadko, ale zdarza gdyż nie ma sterowników do całego wyprodukowanego sprzętu na świecie, sam miewałem już takie sytuacje i wtedy
  • Odpowiedz
@brakloginuf: Z USB 3.0 to zawsze akurat jest problem i nawet WIndows 10 czasem sam nie potrafi go wykryć.
USB 2.0 jest tak stare jak nie wiem co. Jedynie czego potrzebuje op to stery do chipsetu płyty albo ethenet. Jak ethernet ruszy to z neta pobierze sam resztę.
  • Odpowiedz