Aktywne Wpisy

bidzej +53
Było jak na górze, jest jak ja dole.
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
źródło: 1000037342
Pobierz
sarnamarna +28
moje największe osiągnięcie życiowe to jest zrobienie jednego wielkiego pieroga z truskawkami, którego zjedzenie zastępuje zjedzenie około 4 (słownie: czterech) normalnej wielkości pierogów z truskawkami
źródło: 100050811212
Pobierz

Oto moje koszta stałe:
-rata za mieszkanie - 3k
-rachunki - 0.6k
-rata za samochód - 2.5k
-paliwo - 0.5k
-zakupy - jedzenie,chemia,duperele - 3k
-psycholog - 1.4k
-ładna księgowa z benefitami - 2.5k
-Ortodontka - 0.3k
-Rozrywki (netflix, hbo, kino, gokarty itp) - 0.5k
-Jakieś jedzenie na mieście/zamawianie sushi - 0.5k
Razem wychodzi 14.8k kosztów stałych! A gdzie jakieś wakacje albo wyjazd na narty skoro miesięcznie zostaje mi ledwo 1000zł oszczędności? Przecież to jest dramat. A podobno zarabiam dużo. Jak nie wiem jakim cudem wy się utrzymujecie za te psie pieniądze.
#programista15k #zarobki #pracbaza #pracait #programowanie #gospodarka #ekonomia #koronawirus #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Najpierw zarabiaj i coś osiągnij by wozić się autem droższym i prestiżowym. Nigdy na odwrót.
Przy tych zarobkach maks jakie powinieneś wydać według zasad ekonomii na auto to 1,500 zł.
@pepe1234: przynajmniej ładna i mądra, pomyśl teraz, że większość facetów w związku też tyle płaci co miesiąc żonie a może nawet więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jmuhha: ja stosuję zasadę, że max płacę za auto 1/3 miesięcznej pensji (mówię o cenie samochodu a nie jednej racie), co prawda czasami ludzie się śmieją, że jeżdżę dwuletnią corollą, ale mam to w dupie