Wpis z mikrobloga

Myślicie, że da się to mieszkanie przerobić tak, by zyskać trochę więcej przestrzeni? Rozważam zakup.

#scaabstyle

1. Zakaz flippowania - po zakupie nieruchomości nie będzie można jej sprzedać przez co najmniej 36 miesięcy
2. Wprowadzenie podatku katastralnego (0% dla pierwszej, 3% dla drugiej, 6% dla kolejnych nieruchomosci) - ma to na celu utemperowanie kasty januszy rentierów posiadających kilkanaście mieszkań na wynajem
3. Zakaz najmu krótkoterminowego dla turystów - powinni oni mieszkać w hotelach które zostały stworzone do tego celu
4. Wprowadzenie tanich kredytów hipotecznych z ujemnym oprocentowaniem - koniec z wykorzystywaniem młodych ludzi przez banki - nie może być tak że pożyczasz 300k a oddajesz 600k - to złodziejstwo i lichwa
5. Podwyższenie stóp procentowych do poziomu gwarantującego zysk z lokal lepszy niż inflacja - ludzie powinni mieć możliwość trzymania gotówki bez ryzyka utraty swojego majątku, nie musieliby dzięki temu "inwestować" w mieszkania

#natropieflipperow #nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #pasta #kupnomieszkania #bekazpodludzi #ekonomia #gospodarka #bekazpodludzi #krakow #warszawa #wroclaw #trojmiasto #patologiazmiasta
źródło: comment_1580994371cRc3yX9rAWneigQfbTgtSQ.jpg
  • 71
@thunder08: Nie. Zauważ że chodzi tylko o kredyty hipoteczne dla młodych ludzi. Inne kredyty mogły by być tak oprocentowane, np zakupy ratalne nie 0% a 15% tak, że w bilancie byłoby co wypłacać dla trzymających pieniądze na lokatach.
@Jarek_Bzoma: Jeśli wszystkie kredyty będą oprocentowane, a akurat mieszkaniowe nie to wszyscy będą kupować mieszkania (ba, nawet jak ktoś nie potrzebuje to kredyt z ujemnym % weźmie). Ceny mieszkań w górę, a jak zabraknie hajsu to pęka bańka...

A co do mieszkania to wygląda jak mały pokój hotelowy - czyżby od razu pod airbnb?
@qj0n: Prędzej czy później airbnb zostanie zakazane jak w Barcelonie, Pradze, Berlinie, Sztokcholmie. Chodzi mi o mieszkanie koło pracy, ewentualnie na wynajem długookresowy dla pań lekkich obyczajów.
Zakaz flippowania - po zakupie nieruchomości nie będzie można jej sprzedać przez co najmniej 36 miesięcy

@Jarek_Bzoma: Może zróbmy tak ze wszystkim. Samochodami, telewizorami, lodówkami, zmywarkami, telefonami, sprzętem audio, nie wiem #!$%@? kubkami. Po co komu? Handel? Wolny rynek? Przez wolny rynek, sytuacja na rynku jest dramatyczna! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

3. Zakaz najmu krótkoterminowego dla turystów - powinni oni mieszkać w hotelach które zostały stworzone do
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jarek_Bzoma: a nie no to tak, ja też mam cel kupić coś do trzydziestki, za wynajem płacić to bez sensu, bardziej gniję z nazewnictwa xd
Tak samo nazwy osiedli, 2 szare bloki i "Villa Estate Piano Bródno" xd
@MyFaithIsMyShield: i mówi to typowy wykopek, pajac po Internetowym Uniwersytecie Psychologicznym, który robi mi psychoanalizę gdzie nie ujawniłem nawet fragmentu swojego życia. Mam lepsze rzeczy w życiu, niż tłumaczenie takiem AFC zawiłości oraz tego jak bardzo ma #!$%@? w głowie. To, że znasz jakieś wypaczone teorię w wykopu wiele mówi o tym jak bardzo ograniczonym intelektualnie jesteś, skoro czerpiesz wiedzę tylko z tego portalu.
Nie wiesz o mnie nic, bo nie
@NukeOps: typie na wykopie siedzę jak jestem w pracy i cisnę bekę. Podsumuje Cię, chcesz zapraszać panny na ruchanie do 22 m kawalerki xD to mówi o Tobie więcej niż 1000 słów. Nie będę się z Tobą wykłucal bo szkoda mi czasu. A z własnego doświadczenia ze swojego otoczenia wnioskuję że jak jakiś typ gada że nie ma dobrych kobiet że wszystko tylko do dymania to jest przegrywam na maksa który
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MyFaithIsMyShield: to doświadczemie masz #!$%@? i piszesz po mefedronie, skoro gdzieś sobie uroiłeś oraz dopowiedziałeś ten wysryw o dobrych kobietach xD szkoda słów na fikoła intelektualnego, którego wykonałeś w tym zdaniu. Po sposobie wypowiedzi widzę na jakim poziomie jesteś, bardzo wysokim, skoro dalej uskuteczniasz jakąś #!$%@? i kreślisz w pijackim zwidzie swoją wizję mnie, w której prawdziwość tylko Ty wierzysz.
  • 0
@MyFaithIsMyShield: nie wspomnę o mentalnej biedzie jaką emanujesz, bo tylko afc może truć o tym, że trzeba kobietom imponować mieszkaniem. Współczuję, że szturchasz się po kątach z jakąś panną która widzi tylko bankomat i poleciała na to. Musisz mieć bardzo ubogą grę skoro chcesz imponować kobiecie majątkiem. W ogóle, to takie prostaczkowe myślenie, że musisz pokazać się i co to nie masz, by zaimponować obcym ludziom mającym Cię w dupie xD
@NukeOps: xD o ciekawe info widzę już też wiesz wszystko o mnie i partnerce mistrzu psychologii. Powiem tak Kij Ci w ryj stulejarzu bo nie mam do Cb siły. A co do kobiet do ruchania to typie nie umywa się to do prawdziwej partnerki która Cię Kocha ale o tym się nie przekonasz tego jestem pewien, ja się przekonałem i nigdy w życiu bym nie zamie ił tego co mam na
  • 0
@MyFaithIsMyShield: ale marny wygrzew typowego sfrustrowanego głupka, podłączonego do feministycznego imperatywu xD i jeszcze ta typowa, kobieca taktyka w shamingu i dawaniu łatek z dupy. Takie wygrzewy jak Twoje mogą pisać ludzie pijani lub po mefedronie. To co? Chcesz gumę do żucia, mefedroniarzu? Auuuuu, byku.
@NukeOps: co ty możesz nieudaczniku wiedziec, mam ułożone zycie, mam mózg na swoim miejscu, ty przejawiasz styl myślenia nastolatka, gówno wiesz typie i się tu srasz. Kup sobie tą kawalerkę gdzie spisz w kuchni a jak się zesrasz to będzie dosłownie #!$%@? w całej chacie, wal tam te jednorazowe patologiczne wywłoki i wmawiają sobie dalej że jesteś jakimś samcem alfa, najmądrzejszym, a w głębi duszy i tak będziesz wiedział jakim przegrywam
@NukeOps: xD jestem beciakiem bo mam ułożone zycie i kobietę xD o #!$%@? prawdziwe samce alfa mieszkają w kuchnii i ruc haja jednorazowe nic nie warte szlaufy xD, typie żeby być na Twoim chadowo alfowym poziomie musiałoby mi nieźle się wszystko w życiu nieudac
  • 0
@MyFaithIsMyShield: no, jak czerpiesz wiedzę z wypkou to nie znasz pojęcia i srasz łatkami jak kobieta. Z resztą widać jak bardzo wysoki poziom wiedzy posiadasz, skoro jedyne skąd znasz te pojecia i używasz błędnie to wykop.
  • 0
@MyFaithIsMyShield: tak tak, żyj w matrixie femimocentrycznego imperatywu i powtarzaj sobie, że jest dobrze. Wierz w mit tej jedynej, a potem będzie płaku płaku, bo ta jedyna odeszła, bo bratnia dusza zniknęła i masę innych, szkodliwych norm rodem z bajek Disneya.
@NukeOps: pajacu od bab mnie wyzywasz ale to ja tu mam wszystkie atrybuty faceta więc sobie możesz tam piszczeć, #!$%@? na tą swoją kawalerkę że mną nie wygrasz bo nie masz żadnych argumentów psi pędzlu xD jedynie marzenia o rucha niu szlaufow, i życiu w norze