Aktywne Wpisy
thorgoth +322
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +8
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
PIS z tym nic nie robi ale My - towarzystwo mieszkania dla wszystkich (MdW) postulujemy następujące zmiany w prawie:
1. Zakaz flippowania - po zakupie nieruchomości nie będzie można jej sprzedać przez co najmniej 3 lata
2. Wprowadzenie podatku katastralnego (0% dla pierwszej, 2% dla drugiej, 5% dla kolejnych nieruchomosci) - ma to na celu utemperowanie kasty januszy rentierów posiadających kilkanaście mieszkań na wynajem
3. Zakaz najmu krótkoterminowego dla turystów - powinni oni mieszkać w hotelach które zostały stworzone do tego celu
4. Wprowadzenie tanich kredytów hipotecznych z zerowym oprocentowaniem - koniec z wykorzystywaniem młodych ludzi przez banki - nie może być tak że pożyczasz 300k a oddajesz 600k - to złodziejstwo i lichwa
5. Podwyższenie stóp procentowych po poziomu gwarantującego zysk z lokal lepszy niż inflacja - ludzie powinni mieć możliwość trzymania gotówki bez ryzyka utraty swojego majątku, nie musieliby dzięki temu "inwestować" w mieszkania
#natropieflipperow #nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #pasta #mieszkania #kupnomieszkania #bekazpodludzi #ekonomia #gospodarka #takaprawda #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa #4konserwy #krakow #warszawa #wroclaw #trojmiasto #patologiazmiasta
Komentarz usunięty przez autora
@Scaab: czemu klienci banków mają ci finansować mieszkanie?
1. jak ktoś kupi i straci prace, zachoruje lub postanowi wyjechać to co, bank ma to przejąć, czy będzie musiał pisać do ministerstwa mieszkań o pozwolenie na sprzedaż mieszkania
2. 5% od 300k to 15k na rok, wynajem skoczy kilkukrotnie, teraz już jest ryzykowny, a Ci co mają mieszkania po dziadkach rodzicach dużo na tym stracą
3. niemożliwe do uzyskania, uruchomi się szara
P.s Mam do wynajęcia fajną kawalerkę 25 mkw. na Klecinie(wysoki standard). Chętni pisać priv.