Aktywne Wpisy
vieniasn +53
kiedyś stało się takie coś że nagle przestałem się jakoś przejmować rzeczami
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa
K-S- +152
A wiecie że teraz paczka fajek kosztuje 18zł.
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może coś mniej abstrakcyjnego? Jak byś zaimplementował strategię cache’owania w aplikacji rozproszonej, żeby zminimalizować opóźnienia i synchronizację danych?. No i tu już kompletny brak odpowiedzi.
Myślę sobie, może coś praktycznego: Jak zoptymalizowałbyś działanie aplikacji, która ma dużo operacji I/O, np. zapisywanie danych do bazy? Odpowiedź: „Użyłbym async/await”. No super, tylko nie wspomniał, jak by to działało pod maską ani jakby uniknął bottlenecków.
Na koniec, żeby już nie katować: Jak byś zarządzał transakcjami w systemie rozproszonym z użyciem mechanizmu two-phase commit? Patrzy na mnie, jakby to była rozmowa o fizyce kwantowej.
Ja rozumiem, że to junior, ale jakieś podstawy by się przydały, prawda?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #it #pracbaza
Komentarz usunięty przez moderatora
@kuba181797: czym?
@Michal_Spira: To są podstawy, które kazdy developer powinien znać
@kuba181797: Szybko (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@Michal_Spira: rekrutowałeś kogokolwiek kiedykolwiek? XD