Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +50
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
Pobierz
Pogromca20 +25
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz

No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może coś mniej abstrakcyjnego? Jak byś zaimplementował strategię cache’owania w aplikacji rozproszonej, żeby zminimalizować opóźnienia i synchronizację danych?. No i tu już kompletny brak odpowiedzi.
Myślę sobie, może coś praktycznego: Jak zoptymalizowałbyś działanie aplikacji, która ma dużo operacji I/O, np. zapisywanie danych do bazy? Odpowiedź: „Użyłbym async/await”. No super, tylko nie wspomniał, jak by to działało pod maską ani jakby uniknął bottlenecków.
Na koniec, żeby już nie katować: Jak byś zarządzał transakcjami w systemie rozproszonym z użyciem mechanizmu two-phase commit? Patrzy na mnie, jakby to była rozmowa o fizyce kwantowej.
Ja rozumiem, że to junior, ale jakieś podstawy by się przydały, prawda?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #it #pracbaza
Komentarz usunięty przez moderatora
@kuba181797: czym?
@Michal_Spira: To są podstawy, które kazdy developer powinien znać
@kuba181797: Szybko (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@Michal_Spira: rekrutowałeś kogokolwiek kiedykolwiek? XD