Zawsze gniję z #!$%@? smakoszy babcinego jedzenia co plują na każdą sieciówkę jedzeniową.
Ja #!$%@?ę, można mieć swoje preferencje, ale gnije z cyrku jaki #!$%@? chwaląc pod niebiosa te babcine wyroby. Przecież to synonim potraw z sierścią kota, bo żal sierściucha z blatu przegonić. Jedzenie zrobione z przeterminowanych składników, bo nieważne że składniki były po dacie już w sklepie, ważne że z promocji. No a nawet jakby chciała sprawdzić datę przydatności to i tak jej niedowidzi bo ostatni raz u okulisty była jeszcze za gierka. Do tego ta #!$%@? ilość przypraw, a szczególnie soli. Zupełnie jakby na jej języku było mniej aktywnych kubków smakowych niż różowych pasków na wykopie. A wszystko tłuste jak tylko się da. Taka mizeria na przykład. Wiecie ile kalori ma ogórek? 16 kcal na 100 gram. Brzmi zdrowo i odchudzająco? No to jeb, dodaje do tego śmietanę, oczywiście 18% ale jakby mogła to i 30% dodała. No i obowiązkowo sól. No ja rozumiem że podczas wojny trzeba było jeść tłusto, ale na boga wojna skończyła się 70 lat temu. Czy to ta słynna demencja starcza?
A teraz dla kontrastu: Jak bułka leży na opiekaczu pół godziny to ląduje w śmietniku, a wasza babka będzie odgrzewała te same kotlety 5 dni pod rząd, aż #!$%@? olej wyparuje z patelni xD, super zdrowe produkty xD
@Lake_Titikaka: mi została jedna babcia i ona gotuje mega #!$%@?. Ani to ładnie nie pachnie, ani nie smakuje, wygląda też mega słabo choć nieco lepiej niż arcydzieła anomymous_derp spod tagu #bederzigol. Z grzeczności mówię zawsze mówię, że przed chwilą jadłem obiad i nie jestem głodny, choć nie raz burczało mi w brzuchu XD. Już pomijam, że taki babciny obiadek to pewnie z 3000 kcal, a ja nie pracuje w kamieniołomie
@Lake_Titikaka: To, że twoja babka gotowała ci gówno z solą nie znaczy, że cała kuchnia polska jest taka.
Może spróbuj czegoś innego, albo wyjedź z tej swojej wsi. Kuchnia polska jest zajebista - nie ma filmu na YT gdzie zagraniczni turyści mówią, że "ten rosół to #!$%@?"
@Lake_Titikaka: coś w tym jest. Jedna z moich babć gotuje tak samo od jakichś 30 lat, te same 8 potraw, sałatki majonezowe, przegotowany kurczak, itd. Druga gotuje nawet dobrze, ale wciąż jest wiele potraw które jej średnio wychodzą przez jej przyzwyczajenia i widzimisię. Obie za to mają nawalone produktów w lodówce po brzegi i te z dalszych rejonów lodówki faktycznie są przeterminowane. Ale i tak to jedzą, bo zmysł smaku już
@Lake_Titikaka: > A teraz dla kontrastu: Jak bułka leży na opiekaczu pół godziny to ląduje w śmietniku, a wasza babka będzie odgrzewała te same kotlety 5 dni pod rząd, aż #!$%@? olej wyparuje z patelni xD, super zdrowe produkty xD
#!$%@?. Pseudojedzenie z maca wytrzymuje lata w szufladzie.
zdziwiłbyś się ile produktów podobnie mogłoby tak jak to przedstawiłeś "wytrzymać lata w szufladzie". Nie zmienia to faktu, że McDonalds to korporacja, a nie budka z kebabem albo kurczakiem na rynku w Wałbrzychu i mimo teoretycznej możliwości nigdy tego nie zrobią.
A wiesz, że Vegeta może ma napisane na opakowaniu "przyprawa" ale w rzeczywistości to w głównej mierze sól i glutaminian sodu? Po normalnych przyprawach nic nie boli, no chyba że jakieś mega ostre
iecie ile kalori ma ogórek? 16 kcal na 100 gram. Brzmi zdrowo i odchudzająco? No to jeb, dodaje do tego śmietanę, oczywiście 18% ale jakby mogła to i 30% dodała. No i obowiązkowo sól. No ja rozumiem że podczas wojny trzeba było jeść tłusto, ale na boga wojna skończyła się 70 lat temu.
@Lake_Titikaka: O to to to. W dodatkach drugie tyle kalorii co w obiedzie. I obowiązkowo do wszystkiego #!$%@?
@Lake_Titikaka zawsze kiedy myślę, że wykopki już nie mogą być bardziej upośledzone, trafia się taki op jak Ty, który potrafi mnie zaskoczyć. Dziękuję opie
@Lake_Titikaka: Tfu na fast foody i tfu na monotonne typowe jedzenie pokroju schabowego z surówką. Za te same pieniądze można sobie ugotować coś oryginalnego, zdrowego i smacznego.
Po pierwsze te prlowskie dania rodem z barow mlecznych malo maja wspolnego z polska kuchnia po drugie latwo krytykowac babcine umiejetnosci kulinarne gdy samemu dorastalismy z netem i mozemy znalezc kazdy dowolny przepis (czy tez filmik na yt), a babcie musialy polegac na przepisie zapisanym w zeszycie i nie bylo innych zrodel. Do tego dorastaly z mala iloscia skladnikow wiec sie nie ma co dziwic ze gotowaly w kolko to samo i
@Lake_Titikaka: zgadza sie, ludzie starsi maja sklonnosc do przesadzania z przyprawami ze wzgledu na to ze maja gorszy zmysł smaku. Tak samo np. z perfumami jest
Zastanawia mnie tylko czemu tak duzo osob dorastajacych w prl nie mialo i nie ma ochoty "poszerzyc" horyzontow kulinarnych. Z jednej strony mozna powiedziec ze to kwestia przyzwyczajenia, ale czy im sie to nie nudzi przez tyle lat?
to przez zdewastowanie kubków smakowych tym gównożarciem. Im przez gardło już nic bez tony soli, zasmażki, majonezu albo wieprzowiny.
@kenobi_: how about no szkalować nic się nie bać. bez tego dalej byśmy żyli i ryli w gównie kultura kulinarna to istotna rzecz. jeśli będziemy to tolerować, to nas osaczy. to od szkalowania #!$%@? i chwalenia normalnego jedzenia mamy teraz całkiem niezły postęp i wybór knajp z czymś innym niż kotlet mielony z tłuszczu i polany tłuszczem a szkalowanie polaka to dodatkowa korzyść, bo to przyjemność sama w
@Lake_Titikaka: wydaje mi sie, ze dopiero ci urodzeni od 1970+ maja jakies pomysly na gotowanie, starsi umieja tylko pierogi, schabowy i bigos. ogolnie wszystko zeby bylo #!$%@? miesa. na sama mysl mi niedobrze.
straszne jak spadła wartosc pieniadzą... jak zaczynałem parę lat temu to ~4000 na reke wydawało się okej, a teraz 6200 stanowi grosze (np. przy mleku za 5pln LOL) ( ͡°ʖ̯͡°)
Zawsze gniję z #!$%@? smakoszy babcinego jedzenia co plują na każdą sieciówkę jedzeniową.
Ja #!$%@?ę, można mieć swoje preferencje, ale gnije z cyrku jaki #!$%@? chwaląc pod niebiosa te babcine wyroby. Przecież to synonim potraw z sierścią kota, bo żal sierściucha z blatu przegonić. Jedzenie zrobione z przeterminowanych składników, bo nieważne że składniki były po dacie już w sklepie, ważne że z promocji. No a nawet jakby chciała sprawdzić datę przydatności to i tak jej niedowidzi bo ostatni raz u okulisty była jeszcze za gierka. Do tego ta #!$%@? ilość przypraw, a szczególnie soli. Zupełnie jakby na jej języku było mniej aktywnych kubków smakowych niż różowych pasków na wykopie. A wszystko tłuste jak tylko się da. Taka mizeria na przykład. Wiecie ile kalori ma ogórek? 16 kcal na 100 gram. Brzmi zdrowo i odchudzająco? No to jeb, dodaje do tego śmietanę, oczywiście 18% ale jakby mogła to i 30% dodała. No i obowiązkowo sól. No ja rozumiem że podczas wojny trzeba było jeść tłusto, ale na boga wojna skończyła się 70 lat temu. Czy to ta słynna demencja starcza?
A teraz dla kontrastu: Jak bułka leży na opiekaczu pół godziny to ląduje w śmietniku, a wasza babka będzie odgrzewała te same kotlety 5 dni pod rząd, aż #!$%@? olej wyparuje z patelni xD, super zdrowe produkty xD
inb4 prezes mcdonalds polska
#fastfood #mcdonalds #pizza #kfc #gotujzwykopem #heheszki #zalesie #gorzkiezale #swieta #byloaledobre #jedzenie #takaprawda
Komentarz usunięty przez autora
To, że twoja babka gotowała ci gówno z solą nie znaczy, że cała kuchnia polska jest taka.
Może spróbuj czegoś innego, albo wyjedź z tej swojej wsi. Kuchnia polska jest zajebista - nie ma filmu na YT gdzie zagraniczni turyści mówią, że "ten rosół to #!$%@?"
Komentarz usunięty przez moderatora
no dzień dobry
TO
#!$%@?. Pseudojedzenie z maca wytrzymuje lata w szufladzie.
- Babcia
zdziwiłbyś się ile produktów podobnie mogłoby tak jak to przedstawiłeś "wytrzymać lata w szufladzie". Nie zmienia to faktu, że McDonalds to korporacja, a nie budka z kebabem albo kurczakiem na rynku w Wałbrzychu i mimo teoretycznej możliwości nigdy tego nie zrobią.
A wiesz, że Vegeta może ma napisane na opakowaniu "przyprawa" ale w rzeczywistości to w głównej mierze sól i glutaminian sodu? Po normalnych przyprawach nic nie boli, no chyba że jakieś mega ostre
@Lake_Titikaka: O to to to. W dodatkach drugie tyle kalorii co w obiedzie. I obowiązkowo do wszystkiego #!$%@?
@Lake_Titikaka: najbardziej się z tym zgadzam xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@paw4da: no i prawidłowo, bo to przymiotnik kmiocie
Tu nie chodzi o dobre ani zdrowe tylko darmowe
po drugie latwo krytykowac babcine umiejetnosci kulinarne gdy samemu dorastalismy z netem i mozemy znalezc kazdy dowolny przepis (czy tez filmik na yt), a babcie musialy polegac na przepisie zapisanym w zeszycie i nie bylo innych zrodel. Do tego dorastaly z mala iloscia skladnikow wiec sie nie ma co dziwic ze gotowaly w kolko to samo i
to przez zdewastowanie kubków smakowych tym gównożarciem. Im przez gardło już nic bez tony soli, zasmażki, majonezu albo wieprzowiny.
~ typowy polak podczas jedzenia normalnego jedzenia
xDDDDDDDDDDD
@kenobi_: how about no
szkalować nic się nie bać. bez tego dalej byśmy żyli i ryli w gównie
kultura kulinarna to istotna rzecz. jeśli będziemy to tolerować, to nas osaczy. to od szkalowania #!$%@? i chwalenia normalnego jedzenia mamy teraz całkiem niezły postęp i wybór knajp z czymś innym niż kotlet mielony z tłuszczu i polany tłuszczem
a szkalowanie polaka to dodatkowa korzyść, bo to przyjemność sama w
Polskie (celowo napisałem z dużej litery) jedzenie musi być przez twój wpis zdruzgotane. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@paw4da: Poza tym przykro mi, że twoja babcia próbuje cię truć. Moja, kiedy jeszcze gotowała, dbała o świeżość składników i czystość. ¯\_(ツ)_/¯
zaorane