Wpis z mikrobloga

Co wybrac
Tp-Link Archer C7 czy MikroTik hAP ac2 ? :D

Musze podmienic gowniany router od upc i wybor padl na te 2 modele - chyba, ze cos leszego w kwocie do 250zl sie znajdzie. Lub jakas powystawowka z allegro za polowe tej kwoty :)
#upc #router #siecikomputerowe
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-molik: mikrotik zdecydowanie, jednak musisz mieć świadomość że konfiguracja mikrotika to nie jest to takie hop siup i trzeba trochę to ogarnąć i trochę zagłębić się w temat :)
  • Odpowiedz
@adam-molik: Dla zaawansowanego użytkownika zdecydowanie Mikrotik, jedyny minus Mikrotika to słabe anteny dlatego Mikrotik(np hEX S) +TpLink(tylko AP) to wg mnie dobry mix
  • Odpowiedz
@gpvx: to chyba zrezygnuje. Sam siebie oceniam na takiego "medium" user'a, ale z konfiguracja nie mialbym problemow, jednak jak juz wspomniales o slabych antenach - to chyba przejde na tplink'a do ktorego nie palam za bardzo milsocia, ale openwrt chyba to zmieni
  • Odpowiedz
@adam-molik: niby ten mikrotik ma słabe anteny a u mnie działa lepiej niż Netgear d7800 z 4 zewnętrznymi antenami (koszt ponad 1k), który miał być kozakiem jeśli chodzi o zasięg wifi :) Dorzuciłem jeszcze do tego mikrotik wAP jako drugi AP i wszędzie teraz mam max zasięg, łącznie z całym podwórkiem :P
  • Odpowiedz