Wpis z mikrobloga

#pracbaza #logikarozowychpaskow
Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.

Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD

Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
  • 258
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samuraj24: Jeśli cenisz swój własny czas to nie szkoda Ci pieniędzy na udogodnienia. Zakładając, że ktoś zarabia nawet te marne 20zl/h to czas przeznaczony na zakupy, gotowanie i przemiedzczenie się wyniósłby go w przeliczeniu 40zł dziennie (za które mu nikt nie zapłaci). Podobnie z kurierem vs odbiór osobisty na drugim końcu miasta. To, że nie jesteś w pracy nie znaczy, że Twój czas przestaje być pieniądzem.
  • Odpowiedz
@Murasame: właśnie widziałem dużo i na tej podstawie mogę stwierdzić, że jesteś gluptaskiem mitomanem. Na dodatek piecze cię dupka, bo ktoś zarabia 10k na rękę i może jeść z pudełek i co roku zmieniać telefon na nowszy model xD
  • Odpowiedz
@jestem_wrr kurde, jakbym zarabiał z parze 10k netto, to bym w życiu na coś takiego się nie zdecydował, bo bym uważał że mnie na to nie stać i że to strata kasy i życie ponad stan. Może od 20k netto na parę bym to rozważył, ale wątpię. Po prostu za drogo.
  • Odpowiedz
To są nierzadko ludzie, którzy firmy rozkręcili dzięki temu, że liczyli każdy grosz i dzięki temu mogli zaoferować lepszy i tańszy produkt niż konkurencja, a potem ta filozofia przekładała się także na ich życie prywatne.

@Murasame: To raczej coś takiego na filmach prędzej znajdziesz niż w rzeczywistości
  • Odpowiedz
@Dutch: Ja cię tylko uświadomię że ponad połowy społeczeństwa nie byłoby stać na codziennie żywienie za 60zł dla jednej osoby, biorąc pod uwagę medianę i dominantę zarobków w Polsce. Więc wytłumacz mi, czy ty żyjesz w jakiejś bańce oderwanej od rzeczywistości że jesteś taki zdziwiony, czy mieszkasz w USA i przeliczyłeś złotówki na dolary?
  • Odpowiedz
Nikt szanujący się nie będzie tam się żywił

@FLAC: To według twoich poglądów prawdopodobnie ponad połowa Polaków nie ma szacunku do siebie. K---a wykopki żyją w jakiejś innej rzeczywistości xD.
  • Odpowiedz
@samuraj24: Proponuję nie interesować się tak bardzo życiem innych ludzi, to całkiem dobrze wpływa na samopoczucie.

Nie rozumiem dlaczego cięto tak boli, że ktoś wydaje swoje zarobione pieniądze na jedzenie w plastikowych pudełkach. Mi tylko szkoda tych plastikowych śmieci, które po tym zostają. Poza tym ci ludzie dają zarobić firmom cateringowym, gospodarka się kręci, wszyscy zadowoleni.
  • Odpowiedz
@Mikka: A skąd pomysł, że dieta pudełkowa jest skierowana do ludzi na minimalnej? Większości Polaków nie stać na wiele rzeczy, nie znaczy to, że jak ktoś inny z nich korzysta to jest w tym coś dziwnego.
Ale w Polsce jak w lesie, trzeba założyć osobny wpis, bo ktoś wydaje na jedzenie więcej niż ja xD A potem się przerzucać między sobą kto je za mniej, smutny kraj.
  • Odpowiedz