Wpis z mikrobloga

#pracbaza #logikarozowychpaskow
Kiedy gadasz rano z babeczką z roboty - która chyba pracuje tylko dla hobby.

Ona - no ja nie gotuje w domu, tylko zamawiam jedzenie
ja - ale tak codziennie ? w sensie raz pizza, raz chińczyk, raz kebab
Ona - nie, mamy katering pudełkowy
ja - Woo to nieźle to musi kosztować
Ona - nieee, tanio to wychodzi za siebie płacę 1600 a za męża 2000
ja - no to "całkiem tanio"
Ona - no prawie tyle samo wyjdzie jak bym sama gotowała a tak to mi przywożą w pudełkach codziennie gotowe jedzenie xD

Ja jestem chyba mentalnym biedakiem bo za 3600 zł miesięcznie wyżywił bym 10 osobową rodzinę.
  • 258
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samuraj24: Nie rozumiem problemu..my z żoną również mamy pudełka (poniedziałek-piątek). W tygodniu robimy zakupy śniadaniowe i kolacyjne dla dzieci do szkoły, owoce, warzywa. Weekendy normalnie gotujemy - nie liczyłem czy jest oszczędniej, ale czas - mniejsze zakupy, to jest coś za co ludzie są w stanie zapłacić i martwić się innymi rzeczami.
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: zgodze sie, ale tez nalezy pamietac, ze Berlin sam w sobie jest jednym z biedniejszych miast w Niemczech. Tutaj nie ma wlasciwie przemyslu, korporacji itd. Nie ma zatem duzych wplywow do budzetu miasta, a zarobki sa nizsze niz np. we Frankfurcie nad Menem. Im glebiej w Niemcy, tym ceny wyzsze.
  • Odpowiedz
Nie wiem, po co gadacie z dzieciakiem, który albo trolluje, albo nie ma pojęcia o życiu, a o podstawach rozkładu statystycznego to już na pewno.
  • Odpowiedz
@samuraj24: ja tylko przypomnę, że mitomaństwo i oszukiwanie samego siebie w tym kraju jest bardzo modne. Znam wiele takich osób, którzy jebią po 250-300 godzin na magazynach, produkcjach i twierdzą, że zarabiają 5000zł, a co się potem okazuje, że k---a brutto, a bez nadgodzin wychodzi minimalna xDDD Ale wiesz, kwota brutto zawsze lepiej brzmi, niech potencjalny rozmówca wie, że nie rozmawia ze śmieciem, który mimo wszystko i tak skończył max
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@proceduralne: ja pierdziele dobrze że w Gdańsku mieszkam i burger w Surfie mega wypasiony to koszt max 22 zł. Widzę że w Katowicach dwa razy drożej. Wszystko tak jest że dwa razy tyle kosztuje?
  • Odpowiedz
@bolo1: z tym "nażreć się" bym nie przesadzał, ale jeden posiłek w małej knajpce zjesz. O sile nabywczej pieniądza w PL i DE nie dyskutuję, bo nawet tego tematu nie podnosiłem.
  • Odpowiedz
@Murasame: tak z pewnością znasz masę osób które zarabiają ponad milion rocznie i przy wyborze myjni samochodowej kierują się ceną. Takich głupot to ja dawno nie czytałem xd

Jak zarabiasz 1000zl to liczysz każdy grosz, jak 3000 każdą złotówkę, jak 10000 to stówki wydajesz bez mrugnięcia okiem, jak jesteś milionerem to nie patrzysz czy zaoszczędzisz 5zl na myjni tylko jedziesz do tej najbliżej (sugerowanie, że sam jeździsz po myjniach to
  • Odpowiedz
@Stolbilardowy: Mało jeszcze w życiu widziałeś, ale podrośniesz to i wielu rzeczy się nauczysz. Milionerzy to nie tylko ludzie z filmów, którzy kupują sobie jachty i rzucają plikami banknotów w prostytutki.
To są nierzadko ludzie, którzy firmy rozkręcili dzięki temu, że liczyli każdy grosz i dzięki temu mogli zaoferować lepszy i tańszy produkt niż konkurencja, a potem ta filozofia przekładała się także na ich życie prywatne.

Najlepiej poczytaj sobie jak
  • Odpowiedz