Wpis z mikrobloga

Byłam na 5 randkach z #tinder przez ostatnie 2 miesiące, 26 lat, myślę, że jestem całkiem atrakcyjna, takie 7/10, szukam faceta zaradnego, opiekuńczego, dbającego o siebie i przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby.

Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest porazka. Dorosłe chłopy mieszkają z rodzicami i szukają "drugiej mamusi" - posprzątaj, ugotuj, upierz. Zero inicjatywy od siebie, żeby zabrać na wyjazd, tylko knajpa, kino, spacer... I gorzkie żale, że ich nie stac na mieszkanie, na samochód, że w pracy wyzysk itd. Zero komplementów, tylko gadka-szmatka jak na jakimś quizie, pytania jak na przesłuchaniu... Na zdjęciach fajni, przystojni a w rzeczywistości ogry zarośnięte z bebzunami, ubrane w losowe rzeczy z tanich sieciówek.

Chłopy, postanowiłam tu napisać bo nieraz tu wchodze pośmieszkowac a wiem że wykop to miejsce dla takich nieszczęśliwych misiów, które nie moga wziąć się w garść - zmieńcie pracę, weźcie kredyt, możecie przecież zawsze założyć firmę, jest tyle wsparcia dla młodych przedsiębiorców. I przede wszystkim -dbajcie o siebie, siłownia, basen, rower. Bez tego nie zawracajcie głowy kobietom i nie twórzcie sztucznych masek.

#zwiazki #zalesie #podrywajzwykopem
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby.

@nati289: nie wiem co dokładnie masz na myśli pod tym sformułowaniem ale to brzmi jak redflag wielkości ZSRR

PS
aaaa mamaboss.
No dzień dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby

@nati289:
Musisz to napisać w opisie profilu, oszczędzisz wiele nerwów niektórym facetom.
  • Odpowiedz
przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby

@nati289: wiem że bait ale odpiszę, może do którejś coś dotrze.
Jak baba zaczyna układać chłopu życie i zaczyna nim sterować a on robi to jak ona mu zagra to znaczy że zaczęło się odliczanie do końca związku. Każdy powinien stawiać na pierwszym miejscu siebie
  • Odpowiedz
szukam faceta zaradnego, opiekuńczego, dbającego o siebie i przede wszystkim takiego, który na pierwszym miejscu stawia kobietę i jej potrzeby.

@nati289: Masz taką strategię jak 80% kobiet na portalach randkowych, które szukają jednorożca i nie mogą znaleźć ¯\(ツ)/¯

Niestety, rynek matrymonialny w tym kraju to jest
  • Odpowiedz
@nati289: ja już sobie dałam spokój z randkami z tindera, bo to nie ma prawa za bardzo działać (duży przemiał ludzi), ale jedyne co się zgodzę, to to, że chłopy nie są dzisiaj ogarnięte totalnie. Wszystko za nich najlepiej zrobić, zero inicjatywy, chyba, że jakiemuś mocno wpadniesz w oko, wtedy się stara razy 100.
Już pal sześć czy mieszkają z rodzicami - w obecnej sytuacji ekonomicznej to normalka, większość singli
  • Odpowiedz
@nati289: Oczywiście że winę ponosisz tylko ty, bo takich chłopów sobie wybierasz.

Czyli jesteś skrajnie nieporadna i do tego na pierwszym miejscu trzymasz urodę mężczyzny.

Niby jakim cudem, masz odnieść sukces, jeśli nie widziesz swoich błędów?
  • Odpowiedz
Każdy powinien stawiać na pierwszym miejscu siebie

@woskrosenie: bzdura. jeśli każdy będzie stawiał siebie na 1 miejscu, to nie będzie wtedy miejsca na związek. dlatego na 1 miejscu w związku powinien być, heh, związek, a na drugim dopiero własne ja.

ten sam problem ze zrozumieniem ma zreszta wiele obecnych kobiet, przez co tak wiele z nich nie nadaje się do związku.
  • Odpowiedz
  • 53
@nati289 "dorosłe chłopy mieszkają z mamusiami". A z kim k... mają mieszkać skoro są sami, a metr mieszkania kosztuje równowartość ich dwóch miesięcznych pensji?
  • Odpowiedz
jedyne co się zgodzę, to to, że chłopy nie są dzisiaj ogarnięte totalnie

@Ciasteczkowe-tiramisu: takich sobie wybieracie xd to wasza wina

Dosłownie na tym polega dorosłość, że bierze się odpowiedzialność za swoje wybory. Więc proponuję dorosnąć.
  • Odpowiedz