Wpis z mikrobloga

Czuję się prawie jak w muzułmańskim kraju, 7;00 i dzwony kościoła n----------ą na pełen regulator, super państwo xD
#zalesie
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@100mph biedni Ci Warszawiacy, no ja nie wiem jak te ich sądy wyrabiają z pozwami o zakłócanie miru domowego przez auta które n----------ą silnikami 24/7 pod ich oknami, no, ale dla polactwa to normalne i naturalne.
  • Odpowiedz
Żeby dzwony Cię budziły to Ty chyba przy samym kościele musisz mieszkać typie, 4 razy zmieniałem miejsce zamieszkania i ani razu dzwonów kościelnych nie słyszałem w domu, do tego nie znam nikogo żeby miał ten sam problem co Ty.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@100mph biedni Ci Warszawiacy, no ja nie wiem jak te ich sądy wyrabiają z pozwami o zakłócanie miru domowego przez auta które n----------ą silnikami 24/7 pod ich oknami, no, ale dla polactwa to normalne i naturalne.

@FilMaty98: a gdzie tu padlo cokolwiek, że to chodzi o stolicę? Widzę tu spory malomiasteczkowy kompleks ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@FilMaty98

a, no i zapomniałbym klasyka, "tolerować to nas a nie my".

No oczywiście:
pielgrzymki trzeba tolerować bo to po katolicku do Boga ... ale rajdy rowerowe to hurr durr jak oni śmią drogi rowerami blokować pedalarze jedni
procesję trzeba tolerować bo to katolickie dla Boga ... ale biegi czy marsze równości to hurr durr pedalarze i lamusy jak śmią blokować ulice, do lasu albo w------l, tak Jezus uczył
takich przykładów
  • Odpowiedz
@Niezlosliwy_Rak mieszkam na osiedlu domów jednorodzinnych w mieście powiatowym i słyszę dzwony koscielne, nawet przed chwilą o 12 słyszałem, w linii prostej będę miał z kilometr, mam Ci to udowodnić kuźwa? na słowo nie uwierzysz? chcesz to przyjedź i zrób pomiary a nie rób z siebie mentora od decybeli kościelnych
  • Odpowiedz
Powinieneś się cieszyć że jest w takim kraju może nie ty ale twoje dzieci jeszcze mogą za tym zatęsknić. trochę szacunku dla naszej tradycji i kultury tak było nikomu to nie przeszkadzało więc dlaczego nagle to wszystkim przeszkadza
  • Odpowiedz
@Niezlosliwy_Rak mieszkam na osiedlu domów jednorodzinnych w mieście powiatowym i słyszę dzwony koscielne, nawet przed chwilą o 12 słyszałem, w linii prostej będę miał z kilometr, mam Ci to udowodnić kuźwa? na słowo nie uwierzysz? chcesz to przyjedź i zrób pomiary a nie rób z siebie mentora od decybeli kościelnych

Żadnego mentora z siebie nie robię, stwierdzam tylko fakt na podstawie własnych doświadczeń i podważam to co wyżej sugerowali że nie
  • Odpowiedz