Wpis z mikrobloga

Czuję się prawie jak w muzułmańskim kraju, 7;00 i dzwony kościoła n----------ą na pełen regulator, super państwo xD
#zalesie
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bocislaw: Islandia, kraj w którym katolików jest jakieś 13 k z czego większość to imigranci, dzwony sobie normalnie nadupcaja w niedzielę rano i jakoś nikt nie plakusia, masz przykład od "lepszych" btw. Jesteś tym samym typem człowieka który wprowadzi się koło lotniska i pisze skargi że jest głośno XD
  • Odpowiedz
@Bocislaw takiego zgwałcenia logiki to dawno nie widziałem xDDDDDDDD narzekaj w
N I E D Z I E L Ę że katoliki w dzwony bijo bo niedziela u katolików dzień Pański i sobie wolne zrobili i tak jest przynajmniej jeszcze od czasów średniowiecza jak nie wcześniej xD
Jak rozumiem nie podobają Ci się wolne niedziele, Święta Wielkiej Nocy, Trzech Króli, Boże Narodzenie i o czym am jeszcze mogłem zapomnieć? Wprowadzić nieprerywkę,
  • Odpowiedz
@BratJuzew:

Tylko lewacy chcą się rano wyspać?

Tylko lewacy są takimi durniami że nie zdają sobie sprawy z istnienia stoperów czy okien dźwiękoszczelnych. Ja mieszkam przy ruchliwej ulicy na dodatek muszę często odsypiać w dzień i co?
Mam płakać że zamiast jeździć rowerami w centrum miasta jak w Holandii to n------a się samochodami?
Dźwięk dzwonów to przy tym balsam dla uszu i każdy wie że chodzi jedynie o uczulenie na
  • Odpowiedz
@FilMaty98: spoko dzwony mu przeszkadzają, że biją 2 minuty o 7 rano w niedziele, ale 25 grudnia do pracy przecież to niezgodne z konstytucją nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bocislaw: U mnie w domu słychać msze, w kościele sa glosniki z każdej strony zamontowane i mogę sobie śpiewać z księdzem nie wychodząc nawet z chaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FilMaty98 społeczeństwo polega na to że jedna grupa społeczna toleruje i akceptuje inną grupę społeczną i funkcjonuje w taki sposób aby tej drugiej nie uprzykrzać życia a dzwony kościelne o 6 rano w niedzielę to zdrowa przesada, mam do kościoła w linii prostej ponad kilometr i o ile w dzień ich nie słychać to o 6 rano przy otwartym oknie słyszę :( wg prawa to zagłuszanie miru domowego ale dla katotalibanu
  • Odpowiedz