Wpis z mikrobloga

Czuję się prawie jak w muzułmańskim kraju, 7;00 i dzwony kościoła n----------ą na pełen regulator, super państwo xD
#zalesie
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 610
@Bocislaw bo wierzących i praktykujących jest więcej niż takich jak ty i mają to w dupie co ty tam sobie chcesz ()

@v1lk: nie jest więcej, według badań tylko nieco ponad 30% regularnie chodzi do kościola. Także tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bocislaw: to ta słynna tolerancja?
Niech sobie dzwonią xD do 18 roku życia tam chodziłem, obecnie jestem po 30 i w dupie mam że dzwonią, czy że ludzie tam chodzą, czy że są jakieś procesje raz w roku :) tradycja, wiara, fajna sprawa, nie przeszkadzają mi.

Pojedź gdzie do kraju muzułmanów. W Turcji bedac, możesz mieć meczet kilkaset metrów obok hotelu i modły trwające KILKA minut przez głośnik. Nikt nic
  • Odpowiedz
@Bocislaw: w dobie, gdzie każdy ma zegarek i umie z niego korzystać, n-----------e dzwonami to som jakieś jaja, gurwa! (°° Jeszcze bym zrozumiała, gdyby to było tylko na sumę, ale nie, trzeba w------ć ludzi o 6 rano, to na pewno sprawi, że zerwą się z łóżek i pobiegną radośnie do kościoła... ()
  • Odpowiedz
@Bocislaw możesz zgłosić, że za głośno. Przyjadą, sprawdza poziom hałasu. Gdzieś już była taka sprawa, że dzwony nawalały za głośno i parafia musiała się dostosować.
  • Odpowiedz