Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +139
XDDDD
A Ty stoisz jak baran i czekasz, czasem nawet kilka aut pod rząd tak przejedzie i skręci, bo taki książę/ księżniczka nie ma siły przesunąć rączką.
Nie wiem czy poprawnie korzystać z ronda potrafi z 50% kierowców, wydaje mi się, że jednak mniej niż połowa.
A jeszcze niektórzy mają włączony lewy kierunkowskaz podczas jazdy rondem co jest już totalnym dzbaństwem i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.
Ustawiłbym przy każdym bardziej ruchliwym rondzie patrol #policja, żeby zatrzymywał i edukował po kolei takich delikwentów.
#polskiedrogi #polska #motoryzacja #stopcham #gorzkiezale #zalesie
@janekplaskacz: Ja tam wrzucam by sygnalizować, że będę objeżdzał rondo. Wiem, że bez jest poprawnie, ale daję tym znak, że na pewno będę to robił. Na kursie mi instruktor tak mówił, a że to dobry instruktor to do dziś się słucham.
Ja sam nie używam lewego kierunku aczkolwiek tak jak pisałem jeśli ktoś to robi prawidłowo to w niczym to nie przeszkadza
@paulinnaa:
@maad:
No to ostatnio stoję rondo 3 wyjazdy koleś miga lewym bo rondo nie więcej co 120 stopni więc robił 240 i miga lewym to stoję a temu w momencie ruchu kierownica cyk prawy i zjeżdża tam gdzie ja stoję, no super się przydał lewy kierunek
Jednak kierunkowskaz w lewą stronę na rondzie, tak jak opisał to przedmówca ma swoje zalety. Dzięki takiemu rozwiązaniu, jazda na rondach jest o wiele płynniejsza.
W Anglii jest o wiele większy ruch niż w Polsce, więc wjazd na rondo musi odbywać się o wiele dynamicznie, po to żeby nie było korków. W Anglii kierunkowskaz w prawo na rondzie to standard, na początku też się z tego śmiałem. Jednak dzięki
@GrochowskiAlladyn: o patrzcie jaki hardkor. Jaki SAMIEC ALFA.
Sram na to
@adwas89: lewy kierunek jest po to, żebyś wiedział z daleka, ze typ zawraca i na pewno bedziesz musial sie zatrzymac, więc
@adwas89: mieszkam w #belgia, juz nawet nie zwracam uwagi na to czy ktos ma czy nie ma kierunkowskazu, jezdza jak chca i czekam az bedzie czysty wjazd, nikomu nie ufam.