Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Natalia-_- +146
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
A Ty stoisz jak baran i czekasz, czasem nawet kilka aut pod rząd tak przejedzie i skręci, bo taki książę/ księżniczka nie ma siły przesunąć rączką.
Nie wiem czy poprawnie korzystać z ronda potrafi z 50% kierowców, wydaje mi się, że jednak mniej niż połowa.
A jeszcze niektórzy mają włączony lewy kierunkowskaz podczas jazdy rondem co jest już totalnym dzbaństwem i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.
Ustawiłbym przy każdym bardziej ruchliwym rondzie patrol #policja, żeby zatrzymywał i edukował po kolei takich delikwentów.
#polskiedrogi #polska #motoryzacja #stopcham #gorzkiezale #zalesie
@GrochowskiAlladyn: jeździsz Audi czy BMW? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W PL sens z kierunkiem w lewo widzę tylko gdy rondo ma więcej niż jeden pas i chcemy wjechać na wewnętrzny. I pewnie stąd się wziął cały problem. Osobiście nie używam lewego kierunku na rondach.
@HK-Stelle: wszystko by działało gdyby każdy kierowca stosował te same zasady. A tak to musisz zastanawiać się co kto zaraz zrobi
Z resztą, przeczytaj co wrzuciłem z ustawy, zupełnie nie zgadza się to z Twoim rozumowaniem.
Ograniczone zaufanie jest dokładnie zdefiniowane
Dokładnie to samo mówi brak prawego kierunkowskazu.
Jedyny sens używania kierunkowskazu przed wjazdem na rondo to mikroronda.
Komentarz usunięty przez moderatora
@grzesiu_id: to samo daje brak lewego kierunkowskazu i oznacza to samo, że teraz nie zjeżdżasz.
Jesli ktos to stosuje prawidlowo to w zaden sposob to nikomu nie przeszkadza.
A w Polsce nie wiem czy 15% kierowców prawidłowo zachowuje się na rondach, dlatego jak ktoś nie ma wbitego kierunku to nigdy nie masz pewności czy zjeżdza czy nie.
Tak naprawdę najgorsze jesy jak ktos wbija prawy kierunek przed zjazdem i w ten wjazd nie zjezdza. Oststnio bym dzwona