Aktywne Wpisy
tomasz-jarmoc +101
#ufo #uap #ufonapowaznie #kosmici #teoriespiskowe #kumburgaz #turcja
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
SERIA NOWOŻYTNE PRZYPADKI UFO(pojawiać się będzie co tydzień we wtorek/środę)
WPIS 1 - KUMBURGAZ, TURCJA 2007-2009 CZ. 1
"Obiekty na nagraniach mają tak specyficzny kształt, że z całą pewnością nagranie nie jest żadnego rodzaju komputerową animacją, balonem modelem bądź animacją komputerową stworzoną przez człowieka" - Rządowe Biuro Nauki i Technologii(Turcja)
Witam
mam samochód kia ceed z 2010. zawsze tankuję w niej benzynę 95. Czy mogę też tankować 98? zwłaszcza jeśli są w ten samej cenie? czym to się różni? czy można te paliwa "mieszać" tzn nalać 98 jeśli mam np pół baku 95?
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
Ogólnie tak myślałem sobie nad tym po co obowiązkowa matematyka w szkole średniej.
Matematyka, która jakoś przydaje się w życiu kończy się w 6 -7 klasie.
Czy komukolwiek kto nie szedł na inżynierskie studia przydały się kutangensy, delty, funkcje?
Uważam, że uczeń idący do liceum/technikum powinien mieć wybór - matematyka rozszerzona przygotowująca do matury oraz studiów ścisłych lub ekonomia/przedsiębiorczość/logika, gdzie byłby większy nacisk na praktyczne aspekty i mniej liczb.
Co o tym myślicie kochani?
#szkola #edukacja #licbaza #techbaza #pytanie #ankieta
Matma dla chętnych, dla pozostałych ekonomia/przedsb./logika
Trudniej jest dlatego, że mamy po prostu słabszą gospodarkę i słabszy rynek. Musiało upłynąć wiele lat, by Polska mogła w ogóle konkurować z zagranicznymi firmami, które zatrudniają ekspertów z całego świata za gruby hajs i kumulować kapitał. Jak z tym konkurować, gdy u nas cały team potrafi mieć podobny budżet jak jeden gostek w USA?
W USA możesz odłożyć trochę kasy i otworzyć jakiś biznes, bo stać cię
Już nie wspomnę o tym, że wielu ludzi otwarcie przyznaje, że matematykę polubili dopiero w liceum.
XDDDDD powodzenia z ekonomia bez liczb 3/4 studiów ekonomicznych opiera się na matmie i liczeniu
- esport i strimowanie jako źródło stałego dochodu
- jak założyć kanał na YT
- k-------e się na atencję na instagramie
- przysposobienie socjalne - jakie zasiłki w której sytuacji się należą
Wyglond OPa poniżej:
Matma rozwija i jest naprawdę satysfakcjonująca a to że ludzie jej nie potrafią to wina nauczycieli którzy nie potrafią przekazywać wiedzy.