Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Zanim przejdę do przepisu mam do Was małą prośbę: szykuje się do wpisu pt. Ketoza-co nas wkurza. I ciekawa jestem Waszych spostrzeżeń. Więc jeśli macie jakieś takie okołodietetyczne rzeczy, które Was irytują to dajcie znać :)

Dzisiejsze śniadanie zainspirowane wrzutką Keto Pani Domu (polecam na ig).
Te tosty są na prawdę świetne, przygotowanie ich trwa moment i będą dobrą bazą dla dalszych modyfikacji. Ja kolejnym razem troszkę zmniejszę ilość składników bo ledwo zmieściło mi się wszystko do tostera XD
Na koniec zapiekania dorzuciłam na wierzch dodatki i zjadłam w towarzystwie autorskiej kiszonej kapusty na ostro.

Błyskawiczne tosty serowe:
90G sera żółtego
2 jajka
40G majonezu
Sól, chili, zioła

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z resztą składników.
Masę wyłożyć do rozgrzanego testera i piec kilka minut.
Moje tosty nie wyszły chrupiące, możliwe że urządzenie ma po prostu za małą moc albo za krótko je przetrzymałam :)

MAKRO: 764kcal 40B 66T 2W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 

Zanim przejdę do przepisu mam do Was małą prośbę: sz...

źródło: comment_aQaDBiE6CSf8qiRAdKcBfTJe24oQTT5x.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@efceka: Przyzwyczaisz się, właśnie to największy plus ze najadasz się a nie jesteś napchany po brzegi.
@chixi: Najbardziej mnie wkurzają jak rodzina/znajomi mówią jak to tłuszcz nie zapchał mi już żył i lada dzień padnę na zawał i miażdżycę, ze nerki mi wysiądą i tylko tak chwale tłuszczówkę, ale do czasu. Podczas gdy ja od prawie 3 lat okaz zdrowia a oni co chwile jakieś choroby ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Przyzwyczaisz się, właśnie to największy plus ze najadasz się a nie jesteś napchany po brzegi.

@pixtri: Pewnie tak ale póki co po posiłku dalej czuję głód przez jakiś czas i to jest dla mnie dziwne uczucie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@chixi: mnie wkurza że większość żeczy dozwolonych w ketozie wymaga lodówki (ciężko to zabrać na wyjazd weekendowy gdzieś w dzicz) i że jest tak mało opcji w restauracjach jak się wyjdzie ze znajomymi, że jak się pojdzie do nowej pracy to się wychodzi na dziwnego, bo wszyscy o 9.30 robią pielgrzymkę do pana kanpki a ty zostajesz przy kompie i potem szukasz ich w kuchni. że przy każdym posiłku w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@efceka: uczucie niedosytu to nic przyjemnego...¯\_(ツ)_/¯ a jak się ma pełny brzuszek to i uśmiechnięty taki czlowiek chodzi. Tu se beknie, tam po bębenku się poklepie...( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pizzę zapijasz browarami to jest spoko, nie jesz węgli: hurr durr jak tak można, umrzesz XD

@chixi: To mnie dobija właśnie :D Ludzie są tak tępi że strach :)
Żałuję na dzień dzisiejszy że komukolwiek o tym powiedziałem - w sumie pewnie by wyszło bo na imprezach nie żre tego węglosyfu.
  • Odpowiedz
@chixi: próbowałem Twojego przepisu z małą modyfikacją i wyszedł fajny chlebek. Na początku oddzieliłem połowę sera i dałem ją do tostera na 4 minuty z otwartą klapą żeby dobprze odparowało i zrobiła się sztywniejsza podstawa, dopiero potem wrzuciłem resztę. zastanawiam się czy nie użyć tego następnym razem jako bułki do hamburgera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz