Kilka dni temu znalazłem w skrzynce awizo. Szczerze mówiąc, od razu domyślałem się, co może się za nim kryć. Po wizycie na poczcie moje przypuszczenia niestety się potwierdziły.
Po około trzech miesiącach śledztwa w sprawie podpalenia dwóch zaparkowanych samochodów oraz próby podpalenia trzeciego pojazdu sprawa została UMORZONA.
W praktyce oznacza to, że osoba, która podpaliła trzy auta, stwarzając realne zagrożenie oraz powodując ogromne straty materialne, nie poniosła żadnych konsekwencji.
Najbardziej absurdalne jest to, że nawet w uzasadnieniu decyzji można znaleźć błędy gramatyczne, co tylko pokazuje, z jakim podejściem prokuratura potraktowała całą sprawę.
W komentarzach wrzucam skany uzasadnienia z prokuratury.
Na koniec chciałbym jeszcze raz bardzo Wam podziękować. Za każdą złotówkę wsparcia, każde dobre słowo i każdą wiadomość. Gdyby nie Wasza pomoc i wsparcie w tamtym czasie, byłoby mi naprawdę dużo trudniej przez to wszystko przejść.
Dzięki Wam było to po prostu łatwiejsze. Dziękuję.
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to. Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka. O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o
Najbardziej absurdalne jest to, że nawet w uzasadnieniu decyzji można znaleźć błędy gramatyczne, co tylko pokazuje, z jakim podejściem prokuratura potraktowała całą sprawę.
@Medokin99: To jest absolutny standard i o dziwo jest na to przyzwolenie ciągle. Jest też coś takiego jak "pomyłka oczywista" - drastyczne błędy merytoryczne są nieważne tym sposobem w sądach, policji itd
Minęło już trochę czasu od tamtych wydarzeń, więc wracam z podsumowaniem.
Miałem spore problemy ze znalezieniem kogokolwiek, kto chciałby zabrać ten samochód. Gdy tylko wspominałem, że została z niego praktycznie goła blacha, wszystkie stacje demontażu kręciły nosem — że nie mają teraz czasu, że
@Medokin99: Współczuję sprawy. Ale niestety nie wiem co policja mogłaby zrobić więcej. Parę lat temu włamali mi się do samochodu. Ukradli kamerkę i narzędzia. Sprawa również umożona z braku dowodów, żadnych świadków, kamera na osiedlu nagrała tylko „sylwetki”
@Medokin99: nie ustalili nawet co tam się paliło bo już się wypaliło i c--j XD Zero ustaleń. I my tą bezużyteczna skorumpowaną organizację utrzymujemy.
Najbardziej skuteczni są w kryciu d--y majtczakom jak kogoś zabiją i pałowaniu ludzi na potrzeby władzy. Normalny człowiek ma do nich jakąś sprawę to wyśmieją w twarz i c---a zrobią. Aż mnie zagotowało.
@Medokin99: ale jakbyś przykładowo ustawił się na dachu z wiatrówką i lunetą, żeby chociaż takiego wała nafaszerować śrutem, TO O PAAANIE- AT, TRANSPORTER TUR, BLACKHAWK Z TERMOWIZJĄ, POLOWANIE NA GROŹNEGO SNAJPERA, sąd by przyjechał do suki żeby zamiejscowo skazać się na dożywocie i 30 kar śmierci za gigantyczne zagrożenie oraz atak na podpalacza, POLAKA ROKU.
@Medokin99: Ej, przykro mi z powodu samochodu, ale twoim największym zarzutem co do śledztwa jest.. gramatyka? Spartaczyli coś po drodze, zaniechali zbadania jakiegoś wątku?
No bo sorry, ale sprawcy z kapelusza nie wyciągną, tak niestety działa świat. Jest brzydki i surowy, a sebiksów i lumperii z twarzy podobnych do nikogo są tysiące..
@Medokin99: ręce opadają... Kręć aferę, nieroby nawet na pewno nawet nie przeszły się po osiedlu, nie podpytały, nie sprawdziły innych kamer w okolicy.
Powinni sami ze swojej kieszeni płacić odszkodowanie za swoją nieudolność.
Tfu na polską policję, silni wobec słabych, słabi wobec silnych.
Post: https://wykop.pl/wpis/83961361/motoryzacja-honda-jezeli-mysleliscie-ze-ostatnio-m
Kilka dni temu znalazłem w skrzynce awizo. Szczerze mówiąc, od razu domyślałem się, co może się za nim kryć. Po wizycie na poczcie moje przypuszczenia niestety się potwierdziły.
Po około trzech miesiącach śledztwa w sprawie podpalenia dwóch zaparkowanych samochodów oraz próby podpalenia trzeciego pojazdu sprawa została UMORZONA.
W praktyce oznacza to, że osoba, która podpaliła trzy auta, stwarzając realne zagrożenie oraz powodując ogromne straty materialne, nie poniosła żadnych konsekwencji.
W komentarzach wrzucam skany uzasadnienia z prokuratury.
Na koniec chciałbym jeszcze raz bardzo Wam podziękować. Za każdą złotówkę wsparcia, każde dobre słowo i każdą wiadomość.
Gdyby nie Wasza pomoc i wsparcie w tamtym czasie, byłoby mi naprawdę dużo trudniej przez to wszystko przejść.
Dzięki Wam było to po prostu łatwiejsze. Dziękuję.
#honda #motoryzacja
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o
źródło: IMG_9470
Pobierzźródło: Pierwsza strona
Pobierzźródło: Druga strona
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Medokin99: To jest absolutny standard i o dziwo jest na to przyzwolenie ciągle. Jest też coś takiego jak "pomyłka oczywista" - drastyczne błędy merytoryczne są nieważne tym sposobem w sądach, policji itd
Ubezpieczenia z tego zero, racja?
Minęło już trochę czasu od tamtych wydarzeń, więc wracam z podsumowaniem.
Miałem spore problemy ze znalezieniem kogokolwiek, kto chciałby zabrać ten samochód. Gdy tylko wspominałem, że została z niego praktycznie goła blacha, wszystkie stacje demontażu kręciły nosem — że nie mają teraz czasu, że
Współczuję sprawy. Ale niestety nie wiem co policja mogłaby zrobić więcej. Parę lat temu włamali mi się do samochodu. Ukradli kamerkę i narzędzia. Sprawa również umożona z braku dowodów, żadnych świadków, kamera na osiedlu nagrała tylko „sylwetki”
@Bananalord: może pracować i szukać sprawców?
źródło: WPN30373
PobierzZero ustaleń.
I my tą bezużyteczna skorumpowaną organizację utrzymujemy.
Najbardziej skuteczni są w kryciu d--y majtczakom jak kogoś zabiją i pałowaniu ludzi na potrzeby władzy. Normalny człowiek ma do nich jakąś sprawę to wyśmieją w twarz i c---a zrobią.
Aż mnie zagotowało.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
No bo sorry, ale sprawcy z kapelusza nie wyciągną, tak niestety działa świat. Jest brzydki i surowy, a sebiksów i lumperii z twarzy podobnych do nikogo są tysiące..
Komentarz usunięty przez moderatora
Powinni sami ze swojej kieszeni płacić odszkodowanie za swoją nieudolność.
Tfu na polską policję, silni wobec słabych, słabi wobec silnych.
@bugzer: xDDDDDDD
Podpalenie=mozesz sie domagac odszkodowania od podpalacza