Wpis z mikrobloga

Ależ jestem dumna z moich kolegów z #pracbaza! ()

Przed weekendem jeden z moich współpracowników wylądował na dywaniku u dyrektora swojego działu za nieodpowiedni strój. W związku z coraz większymi upałami odważył się założyć do pracy spodnie do kolan. Pracując przy biurku, praktycznie w piwnicy, bez żadnego kontaktu z klientem. Bo jak tak można, nie wypada, zero szacunku do miejsca pracy i współpracowników.

Ale jak panienki zakładają sukienki tak krótkie, że w trakcie wchodzenia po schodach centralnie widać im całe majty, to już dobrze, tak? Jak noszą kompletnie przezroczyste bluzeczki, że każdy pieprzyk na plecach można policzyć też?
Ktoś tu ewidentnie zapomina, że równość działa w OBIE STRONY.

Dzisiaj w krótkich spodniach do pracy przyszedł nie jeden, a jedenastu. Ponad połowa męskiej części załogi.
Już się odgrażają, że następnym razem przyjdą w spódniczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak się walczy o równe prawa, moi mili!

#niebieskiepaski
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LisListopadowy: Mi samemu w korpo było głupio bo u mnie wszyscy faceci noszą długie, ale kontaktu z klientem nie ma wiec mam w------e. Dziwnie sie patrzą, ale nie będę nosił długich kiedy mam 24-26 stopni w pokoju, a siedzimy tam we 3. Jedyna odmiana to spotkania zespołu.
  • Odpowiedz
@LisListopadowy u mnie w biurze ja i kilku kolesi latamy w krotkich spodenkach i dresach, nawet jezeli komus sie to nie podoba, bo 'nie wypada' to nikt sie nie odwazy geby otworzyc, bo z---a z gory poszlaby na krytykujacego. Pracownik w pracy ma czuc sie dobrze i pracowac z checia, na luzie, a nie przebierac sie w koszule do siedzenia za biurkiem. Moj manager jako fan, przychodzi w koszulkach ze Star
  • Odpowiedz
Ale jak panienki zakładają sukienki tak krótkie, że w trakcie wchodzenia po schodach centralnie widać im całe majty, to już dobrze, tak? Jak noszą kompletnie przezroczyste bluzeczki, że każdy pieprzyk na plecach można policzyć też?

@LisListopadowy:
Jak najbardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Rok 2058

Nanoboty budują pierwszy przyczółek na Marsie, prezydent Barron Trump grozi użyciem hipersonicznych pocisków wymierzonych w Kreml w odwecie za przemycanie na terrytorium USA szpiegów-szejpszifterów, Kalifat Nadsekwański wprowadza karę śmierci dla kawalerów powyżej 25 roku życia, co spotyka się ze zdecydowanym protestem NLOM (Nowej Lepszej Organizacji Międzynarodowej, następcy ONZ).

Wykopkom nadal wydaje się że krótkie spodenki i czapka ze śmigiełkiem zapewniają lepszy komfort termiczny niż długie lniane chinosy
  • Odpowiedz
@LisListopadowy: ja rozumiem wymagać czystego, zadbanego stroju, ale te niektóre wymagania są p----------e. I tak najczęściej jest, kobiety mogą śmigać w spódniczkach, a facet ma się kisić w długich spodniach? Taką pracę to się powinno p-------ć, wtedy przestaliby mieć absurdalne wymagania. Tak więc akcja zajebista, popieram Twoich kolegów ʕʔ
  • Odpowiedz
@LisListopadowy: Dla mnie osobiscie jest to p------e ze typy co nie maja kontaktu z klientem musza byc tak odfajkowani jakby zaraz mieli z premierem sie witać. Casualowe krotkie spodenki pasujace jako tako do neutalnej garderoby by wystarczyly. Tak, zeby wydzwiek ubrania byl neutralny i prezentowalo sie mimo wszystko estetycznie.

Ale w Polsce gorzej jak w chlewie xD

Dla mnie zasada jest prosta - mam kontakt z klietem to musi byc
  • Odpowiedz
@299kmh: To chyba zalezy od miejsca - gdzieniegdzie na glupich sluchawach podlegajacych pod korpo musza byc ubrani pod krawat, z kolei u znajomego maja w tym aspekcie kompletnie wywalone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz