Wpis z mikrobloga

Ależ jestem dumna z moich kolegów z #pracbaza! ()

Przed weekendem jeden z moich współpracowników wylądował na dywaniku u dyrektora swojego działu za nieodpowiedni strój. W związku z coraz większymi upałami odważył się założyć do pracy spodnie do kolan. Pracując przy biurku, praktycznie w piwnicy, bez żadnego kontaktu z klientem. Bo jak tak można, nie wypada, zero szacunku do miejsca pracy i współpracowników.

Ale jak panienki zakładają sukienki tak krótkie, że w trakcie wchodzenia po schodach centralnie widać im całe majty, to już dobrze, tak? Jak noszą kompletnie przezroczyste bluzeczki, że każdy pieprzyk na plecach można policzyć też?
Ktoś tu ewidentnie zapomina, że równość działa w OBIE STRONY.

Dzisiaj w krótkich spodniach do pracy przyszedł nie jeden, a jedenastu. Ponad połowa męskiej części załogi.
Już się odgrażają, że następnym razem przyjdą w spódniczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak się walczy o równe prawa, moi mili!

#niebieskiepaski
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

obrzydliwe trochę ( _) ja bym ich zwolnił.

@Aedemkun: a minute później sam byś za nich z---------l? Bo zatrudniając kolejnych oczekuj jeszcze większych "roszczeń", taki rynek pracownika
  • Odpowiedz
@Kiedy_powiem_sobie_dosc: byłeś Ty kiedy na studiach? bo ja nie, ale swoje słyszałem, i to nie od jednej osoby.

tak sobie pisać możesz, dopóki sam tego nie doświadczysz. ja osobiście sam bym d---------ł takiemu januszowi szkolnictwa, bo nie daję sobą pomiatać, ale to nie zawsze wychodzi Ci na dobre.
  • Odpowiedz
Malo jest kobiet w pozycji zarzadzajacej zeby ogolny procent awansow mezyczn za ruchanie byl wysoki.

Pewnie jak bys bral pod uwage liberalne zachodnie spoleczenstwo wyliczyl odsetek przelozonych kobiet i mezczyzn, to otrzymasz podobny procent.

@Der_urologe: W Polsce jest wiecej kobiet na stanowiskach kierowniczych, niz na zachodzie.
  • Odpowiedz
@LisListopadowy: Też przez to przechodziłem. Temperatura w pokoju dochodziła do 28'C i odmawiali zamontowania klimy. Jak przychodziłem w krótkich spodenkach to zwracali uwagę. Pamiętam, że pisałem o klimatyzację wniosek za wnioskiem. W końcu, pod wpływem wniosku, wiceprezes zgodziła się zamontować 3 klimatyzacje. Postanowiła zamontować u dyrektorów i kierowników. U mnie nie. I stało się coś ciekawego. Jeden z kierowników nie zgodził się na klimę. Stwierdził, że jego pokój to jeden
  • Odpowiedz
@Falcon: super. Tylko niewiem co miało to wnieść? Chyba to nie zaprzecza tezie mojej? Czy nagle jest więcej kietowniczek w Polsce niż kierowników?
Pewnie mi wytłumaczysz ten patriotyczny wpis.
  • Odpowiedz