Aktywne Wpisy

Ryneczek +768
Plusują przeciwnicy palenia. Najgorszy możliwy nałóg, ponieważ ma bezpośrednie przełożenie na zdrowie osób postronnych i angażuje je w ten cały śmierdzący proceder. Oni są gorsi od narkomanów. Gdy ćpun daje sobie w żyłę, to nie obrywam jego porcją heroiny. Gdy przechodzi obok mnie palący, to mimowolnie jestem narażony na wdychanie tej trucizny i bierne palenie (w USA ginie przez to 50k ludzi rocznie). Oczywiście palacz spyta "Hej, gdzie moja wolność". A ja

GratisLPG +121
"Kierowczynie" xd. #bekazlewactwa

Przede wszystkim Przystań to po prostu typowa fantastyka rozrywkowa, a to zawsze stanowi pewien zarzut. Science fiction w szczególności, powinno bowiem zawierać w sobie głębię i zadumę nad ludzką kondycją i kierunkiem jej ewolucji, których tutaj niestety zabrakło. Natomiast jako rozrywka, oparta zresztą na całkiem interesującym pomyśle, lekka i szybka w odbiorze, ani przez chwilę nienudząca i potrafiąca wciągnąć. Jest przygoda, są niebezpieczeństwa, nie brakuje klasycznych motywów wybrańca i podróży stającej się drogą ku dojrzałości – czyli wszystko to, czego oczekuje się od tego typu dzieł. Nie ma natomiast zbyt wiele głębi – tak fabularnej, jak i psychologicznej. To po prostu niewymagająca książka dla fanów fantastyki, zdecydowanie lepsza od większości nowości z tego gatunku. Tylko tyle i aż tyle. Recenzja powieści Przystań Wiatrów
#recenzja #ksiazka #ksiazki #czytajzwykopem #scifi #sciencefiction