Wpis z mikrobloga

Wstać o 6 żeby o 6:30 być pod ośrodkiem zdrowia i jestem już 5 w kolejce recepcja czynna od 7;30 a lekarz przychodzi godzinę później, jak ja uwielbiam naszą służbę zdrowia ()
#zdrowie
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kiritsugu1155: Od poniedziałku jestem na L4, angina ropna. I w tenże poniedziałek o godzinie 9 dzwonię do przychodni, że chcę się umówić. Miła pani pielęgniarka mówi, że mam od razu przyjść. Z buta 5 min. do ośrodka zdrowia, przede mną 3 osoby. Wszystko ogarnąłem w godzinę. Kocham polską służbę zdrowia. No i mieszkanie na wsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kiritsugu1155: wchodzę dzisiaj o 8.05 jestem jedyny w kolejce do rejestracji, drugi w kolejce do lekarza. Nie wiem gdzie macie tych lekarzy rodzinnych,ale ja przez 10 lat skorzystałem dwa razy i poprzednim było tak samo. Wniosek o paszport dla dzieci złożyłem w 30min z poprawianiem zdjęć bo było za bardzo prześwietlone. Może mam szczęście...
  • Odpowiedz
@Kiritsugu1155: znam NZOZy, gdzie umawia się na konkretną godzinę i się mniej więcej o tej porze wchodzi, bez stania w kolejce "bo ja tu stoję trzy godziny". Kwestia organizacji przez dyrekcję ZOZu a nie ukaz ustawowy
  • Odpowiedz
@Kiritsugu1155: Zacznij oddawać krew, oddasz 6 litrów i wchodzisz wszędzie bez kolejki, a do specjalistów gdzie niektórzy czekają po rok albo i więcej szpital musi Tobie ogarnąć wizytę w tydzień :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kiritsugu1155: wiesz co jest zabawne w ruchu kolejkach? Wszyscy prawie przechodzą godzinę czy 2 wcześniej i tyle czekają, żeby wejść na początku, a tak przyjrzysz 2-3 Godziny po otwarciu to czekania nie masz nawet połowę tego
  • Odpowiedz
@szajbat: PZU ma spoko ofertę. Razem z narzeczoną korzystamy od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Większość specjalistów dostępnych w 48h na innych czekasz max tydzień. Umówione ``wizyty na godzinę czasem mają opóźnienie do pół godziny. Dostępne większość placówek prywatnych.
Podobno Luxmed ma też ciekawą ofertę ale różne opinie słyszałem o lekarzach
  • Odpowiedz