Wpis z mikrobloga

• 1
@Strzelec_Kurpiowski Nie. Gdy na szubienicach powieszono Polaków, eurodeputowanych PO, wybuchła afera. Jeszcze będzie o niej głośno...
Czy pisanie o przestrzeganiu dekalogu w postaci nie czczenia wizerunków robi ze mnie znawcę chrześcijaństwa?! O szok... znaczy że o tej wierze bardzo mało wiesz (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@Strzelec_Kurpiowski Ja nie wspominam nigdzie o Biblii tylko piszę o przestrzeganiu DEKALOGU. Jak nie wiesz co to jest to sam sprawdź lub daj znać to postaram się wyjaśnić.

Nadal wszystko zależy od kontekstu, w jakim wizerunek na szubienicy został przedstawiony. To tak jak w filmach są prezentowane faszystowskie swastyki, ale nie jest to przecież propagowanie ustroju faszystowskiego. Jak pisze, wszystko zależy od kontekstu... jak coś to też mogę spróbować wyjaśnić ci
  • Odpowiedz
Ja nie wspominam nigdzie o Biblii tylko piszę o przestrzeganiu DEKALOGU. Jak nie wiesz co to jest to sam sprawdź lub daj znać to postaram się wyjaśnić.

@Kempes: a skąd znasz dekalog? Z tego super komputera, który przekazał Wałęsie nowy, świecki dekalog? XD

Nadal wszystko zależy od kontekstu, w jakim wizerunek na szubienicy został przedstawiony. To tak jak w filmach są prezentowane faszystowskie swastyki, ale nie jest to przecież propagowanie
  • Odpowiedz
Nagłówek niusłika tez wstawiałeś? @biesy ¯_(ツ)_/¯

@bialezyciaznacza: tak jak nie lubię newsweeka, tak nie widzę tu jakiejś niekonsekwencji: wciąż nie wiem jak tęcza może kogokolwiek znieważyć i wciąż nie rozumiem dlaczego nie dziwi was wjazd policji na chatę za przerobienie rysunku. :)
  • Odpowiedz
@biesy: Tęcza mnie nie interesuje ale skoro jesteś takim zwolennikiem walki z karalnością bluźnierstw to chyba najgłośniejsza na świecie sprawa ostatnich kilku lat powinna ci być znana? Zwłaszcza że napewno wiesz jak skończył w więzieniu ten od bekonu.
  • Odpowiedz
Nie, tęcza pokazuje że matka boska kocha wszystkich ludzi, nawet tych z ruchu LGBT.

@Kempes: tak, a spalenie kukły Żyda pokazuje ciepłe uczucia podpalacza do Żydów XD

Nie trolluj typie XD
  • Odpowiedz
kompletnie nie. niemniej, obrzucenie jakiegokolwiek miejsca, jakimikolwiek pozostałościami, to najzwyczajniejszy w świecie akt wandalizmu. i tyle.

@biesy: no widzisz, a Newsweek nazwał to profanacją, a nie wandalizmem.
  • Odpowiedz