Aktywne Wpisy

vateras131 +10
Jakie gry według was mają najciekawszą główną mechanikę/gameplay? Chodzi mi o takie tytuły, które raczej nie stawiają na fabułę, graficzne wodotryski, dodatkowe aktywności i inne fillery, lecz całe "mięso" leży w rozgrywce, która potrafi przez długi czas zaskakiwać głębią. Moje typy:
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio

Fantomo +120
źródło: 1000024097
Pobierz

@biesy: przecież zdjęcie wrzuciłem.
@biesy: mówimy o powszechnej w Europie wykładni, której podlegamy przez obecność w ue.
@Strzelec_Kurpiowski: No to w przypadku samej sprawy i "usunięciu" Art 196 mamy zatem:
Wrzucenie świńskich łbów
@Strzelec_Kurpiowski: ale coś ci nie idzie, bo ETPC nie orzeka, że "za coś można karać". Trybunał jest WYŁĄCZNIE organem Europejskiej konwencji praw człowieka. Ergo: został utworzony na mocy tej Konwencji i to ona, wraz z dołączonymi do niej protokołami, określa jego kompetencje i sposób funkcjonowania.
@rzep: wandalizm vs. wandalizm. Mimo różnej ciężkości, to wciąż w obu przypadkach
@biesy: trybunał orzeka co jest łamaniem praw człowieka, a co nie. Uznali, że karanie za mówienie prawdy, która obraża muzułmanów nie jest łamaniem praw człowieka.
@Bover: przecież ja się do sprawy nie odnoszę, tylko do afery wokół niej.
Sam jestem przeciwny takim akcjom i kobiety powinny mandat dostać za wandalizm i tyle.
@Strzelec_Kurpiowski: Nie, w jednym masz wandalizm świątyni, a w drugim kosza na śmieci. Dlatego jeden nazywany jest profanacją.
@rzep: za to przewodnicząca strajku kobiet to popiera.
@Strzelec_Kurpiowski: No ok, ale co z tego? Miałbyś też ludzi popierających wywalenie wszystkich gejów z Polski. Nie dyskutujmy o ekstremach.
@rzep: feministki to eksteremum?
@Strzelec_Kurpiowski: jaka jest definicja profanacji? Kiedy zaczyna się interpretacja artystyczna, kiedy parodia, kiedy komentarz (wyrażony grafiką), a kiedy zaczyna się profanacja?
@biesy: ja nie wiem. Ja to chciałem jako wandalizm traktować, podobnie jak obrzucanie wieprzowiną meczetu.
sęk w tym, że oni wjechali nie dlatego, że ktoś nalepiał kartki, a wjechali z powodu tego CO BYŁO na tych kartkach. wjechali na podstawie kodeksu karnego, a nie kodeksu wykroczeń. niuans? nie sądzę.