Wpis z mikrobloga

#programowanie #pracait #naukaprogramowania #praca #programista15k #szukampracy

Witam wszystkich!
Od kilku miesięcy uczę się JS i wszystkiego co związane z frontendem( w między czasie trochę Pythona). Pracuję w firmie, gdzie zajmuję się wystawianiem aukcji etc. 10h dziennie, zostaje mi na naukę średnio ok. 1h (trochę mało).
Myślę, aby zmienić pracę na standard 8h. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze za mało potrafię na juniora, ale chciałbym się załapać w jakiś sposób do branży it. Teraz pytanie do Was, ciężko jest się dostać na 1 linię wsparcia/testera?Jak jest z ilością kandytatów na te stanowiska? Czy odnośnie testera dobrze by było iść na jakiś kurs(zrobić certyfikat)? Muszę wybrać jakąś pracę po 8 h dziennie,abym mógł przeznaczyć więcej godzin na naukę i nie wiem w którym kierunku iść. Jeśli chodzi o mnie to angielski na poziomie b2(dobrze się dogaduję),excel na poziomie makr, długi czas pracowałem jako obsługa klienta oraz sprzedaż w handlu zagranicznym.
  • 41
@radziox007: Ja #!$%@?ę, jak czytam odpowiedzi jakie tu padają, to widzę dwie opcje: albo te wykopki nie przepracowały dnia w IT (a już na pewno nie w webdevie), albo #!$%@?ą ci farmazony, żeby cię zniechęcić.

W trzech ostatnich moich pracach, nikogo nie interesowało jakie skończyłem studia i czy w ogóle jakiekolwiek. Generalnie od kiedy odebrałem dyplom, wrzuciłem go do szuflady i tyle z niego miałem pożytku. Jeśli nie wbijasz na stanowisko