Wpis z mikrobloga

Gdy książki i gry będą sprzedane cyfrową, to będzie o wiele taniej bro.

Nie będzie trzeba płacić za produkcję, transport itp bro.
Zaoszczędzimy dużo pieniędzy bro.

#ksiazki #gry
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1295
@PROponujek: a najśmieszniejsze, przynajmniej w przypadku książek jest to, że papierowe można na promkach i wyprzedażach wyrwać grubo poniżej ceny ebooka
  • Odpowiedz
@PROponujek: zaraz wpadnie ci jasnieoświecony pan ekonomista i wyjaśni że zarobki poszły w górę kilkukrotnie a gry podrożały tylko o 200% więc w sumie jest git ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PROponujek: czyli słowo klucz mające wpłw na cenę to "własność". To jest istotne, bo łatwiej jest dystrybuować ale też być samodzielnym właścicielem papierowej książki i nią rozporządzać np. sprzedawać używane. Podobnie jest zresztą z grami.
  • Odpowiedz
  • 35
@PROponujek Greed is good. A ludzie to debile, dopaminowo adrenalinie szczury, bez wolnej woli. Przestańcie kupować pod wpływem impulsu, od tych złodzieji i wydawajcie rozsądnie. To jedyna droga.
  • Odpowiedz
najśmieszniejsze, przynajmniej w przypadku książek jest to, że papierowe można na promkach i wyprzedażach wyrwać grubo poniżej ceny ebooka

@moll: no nie wiem, ja tam ceny regularne ebooków i audiobooków widzę zwykle przynajmniej 20% wyższe niż wydań papierowych. Nie trzeba do tego promocji ani wyprzedaży.
  • Odpowiedz
papierowe można na promkach i wyprzedażach wyrwać grubo poniżej ceny ebooka

@moll: bo to relikt przeszłości, po co komu drukowane ebuki
  • Odpowiedz
@moll: dobre ksiazki papierowe ktore mnie interesowaly to kupowalem po 7-20pln, czesto drozej za wysylke placilem, a co do gier to jak gralem na konsoli ps4 to cyfry kupilem 4 w cenie wysylki a tak to tylko fizyczne plyty ktore dzieki wlasnosci i wolnemu obrotowi byly tanie 50-100pln, polecam ten styl zycia i cierpliwosc co do gier.
  • Odpowiedz
@Mamiser: do gier to nie wiem, za to z książkami nadal tak mam, że prędzej kupię z końcówki serii niż zaraz po premierze. Rzadko aż tak mi zależy na jakimś tytule
  • Odpowiedz