Wpis z mikrobloga

Jeśli przyjąć, że wykop jest reprezentatywny względem młodej populacji, to 147 miliardów euro wystarczyło, żeby kupić całe pokolenie jednego kraju. Smutne to.
Gratuluję #neuropa - oby chwilowego - sukcesu. Niestety w dużej mierze #4konserwy są w defensywie na własne życzenie. Oby się to zmieniło.

#zalesie
Bartpabicz - Jeśli przyjąć, że wykop jest reprezentatywny względem młodej populacji, ...

źródło: comment_KNiAbQtp1fAUFZdqBu3PVPjC3rZlIMqC.jpg

Pobierz
  • 173
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Troszczyć czy martwić się o Polskę można tylko będąc geograficznie na jej terytorium, a nie kilkaset kilometrów dalej?

@Bartpabicz to co robisz nie wygląda jak troska skoro jesteś jedną z osób która nie ma żadnego wpływu na rozwój kraju
  • Odpowiedz
  • 2
@stjimmy

Przejawem patriotyzmu nie jest dla mnie wciskanie wszędzie flagi. Jeśli dla ciebie ktoś kto jest przeciwnikiem wciskania wszędzie na siłę flagi państwowej to dla ciebie wyraża w ten sposób pogarde patriotyzmu to przykre. Bo inaczej rozumiemy patriotyzm, niż silenie się "na pokaz"

Zwierzchnictwo prawa ue nad prawem państwowym, w tym nad ustawą zasadniczą, dla wielu jest czymś nieakceptowalnym. Woleliby partnerstwo z zachowaniem tożsamości zamiast przynależności bezwarunkowej, a na tablicach w
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: jakbyś widział na własne oczy, że obecna młodzież ma takie perspektywy, jak jeszcze nikt inny w tym kraju to może zmieniłbyś zdanie. Mogę jechać gdzie chcę i kiedy chcę. Mogę pracować gdzie chcę. Za tydzień pracy mogę mieć 2 tygodnie wakacji na południu Europy.

Pewnie sam wyjechałeś, jak tylko Unia nam pozwoliła, a teraz wielki patriota ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 2
@stjimmy

to co robisz nie wygląda jak troska skoro jesteś jedną z osób która nie ma żadnego wpływu na rozwój kraju

Wytłumacz mi proszę:
- dlaczego wpływ na rozwój kraju jest tożsamy z
  • Odpowiedz
  • 2
@Ogau nie odpowiedziałeś na moje pytanie. To niekulturalne. Nie jesteś niekulturalny, nie?

Ale ja się odniosę do Twojego komentarza. Wiem jakie są perspektywy, rozumiem je, nie rozumiem tylko skąd ten upór, że byłoby to niemożliwe gdyby nie Traktat Lizboński lub bezwarunkowa akcesja do UE na pełnych prawach członka
  • Odpowiedz
Zwierzchnictwo prawa ue nad prawem państwowym, w tym nad ustawą zasadnicz

@Bartpabicz: taki urok prawa międzynarodowego. Dla mnie to dobrze

a na tablicach w Polsce jest flaga Brukseli, nie
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: po prostu różnie dostrzegamy patriotyzm i troskę:
ty widzisz to w spamowaniu na forach ciekawostek o Polsce i przyklejaniu Polskiej flagi w miejsce UE + pisanie o Polsce obcokrajowcom. No fajnie, tylko czy to wpływa jakoś na rozwój kraju? Nie za bardzo
Dla innych będzie to płacenie podatków na miejscu, dbanie o ojczyznę i najbliższe otoczenie, chęć zmiany kraju na lepsze na miejscu
Fajnie, że tobie taki patriotyzm i
  • Odpowiedz
  • 2
@stjimmy

Fajnie, że tobie taki patriotyzm i troska wystarcza, szkoda że jednak realnie nie wpływa to na rozwój państwa

Jeśli tylko przyjąć, że połowa Polaków mieszkających za granicą, to odmawiasz dziesięciu milionom Polaków tego, co czują w sercach, czego życzą Polsce i jak działają na jej rzecz na swój mały, osobisty sposób.
Bo nie płacą w Polsce podatków.
Nie ma słów żeby dostatecznie ganić takie zachowanie. Jest po prostu złe.
  • Odpowiedz
@Ogau pewnie prosto z Kremla pisze. Internetowemu prawactwu bardzo przeszkadza Polska w UE, bo KGB nie chce silnej gospodarczo Polski. Tylko skansenu.

Swoją droga zapytaj takirgo prawaka co mu takiego złwgo Unia zrobila to nie odpowie. A już siedzenie przy stole w takim wielkim bloku to jest szansa.

Swoją droga chyba prikaz przyszedl prosto z KGB bo cale gorące dzisiaj zasrane atakami na UE i Tuska. Bo niby go wybrali Niemcy
  • Odpowiedz