Aktywne Wpisy

Onkosfera +206
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +451
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na chwile bełkotała jak roczne dziecko wsadzilismy ją z innymi facetami w kolejce na wózek inwalidzki i wbiliśmy na chama do gabinetu lekarzy że tutaj chyba człowiek umiera. Kazali odstawić w kącie, że zaraz się zajmą.
2) Sąsiad robił coś z drewnem czy tam jakiś stół naprawiał, nie napił się a wypadek sie zdarzy. Ręka rozwalona krwawi. Zawinął w jakies ubranie zrobił pseudo opatrunek uciskowy i na SOR bo ręka rozwalona. Siedział 5 godzin w poczekalni SOR latem gdzie nie ma klimy i lekarz kazal mu w---------c z gabinetu ze ma najpierw isc pod prysznic i zadnej ręki nawet ogladac nie będzie. Znajomy go odwiózł do jego domu, zona go umyła i wrócil na SOR czekac w nowej kolejce. Ciekawe czy ten lekarz by ładnie pachniał po 5 godzinach w oszklonej poczekalni gdy na dworze 30 stopni i nie ma tam klimy (nie to co w gabinecie)
3) mam uczulenie na jad pszczeli zawroty głowy, nudnosci. Uzadlila mnie pszczola i nauczony doswiadczeniem pojechalem rowerem na SOR (problemy z zawrotami glowy mam jakies 15, 20 minut po uzadleniu a do szpitala dojechalem w 5) gdy poprosilem czy ktos zrobi mi zastrzyk kazano mi w---------c bo oni takie rzeczy robią od 20 i mają w dupie czy p-------e nieprzytomny gdzieś pod płotem czy na krawężnik bo to nie ich sprawa. Poprosiłem chociaz o info czy zastrzyk jest dozylnie czy domiesniowo wysmaili mnie, ze takie rzeczy są oczywiste.
No to poszedłem do apteki opierajac sie o drzewa, budynki, słupy, znaki drogowe. Kupiłem strzykawkę i igłę (1 zestaw) i zrobiłem sobie zastrzyk za drzwiami apteki wbijajac igle w dupe. A potem wrocilem do domu opierajac sie o rower xD
#sor
@asdeusz-konopielka:
Około 30. Chodzi o to, ze mogly to byc jakies uzywki? Przy 1 stronnym niedowładzie ciała? Nie było też widać jakiejs euforii, czy halucynacji a strach więc mielibyśmy bad trip + jednostronny niedowład i krzywa twarz. Ekspertem nie jestem, ale taki zestaw objawów to chyba jednak duża szansa na udar, a nie udany wtoreczek :D
No ale w tym przypadku to słabo
Kilka razy zemdlałem w kiblu xDDDDDDDDd a potem poszedłem do lekarza i wszystko zajebiscie. Przy czym wczesniej piłem sok zurawinowy codziennie dla smaku i zdrowotnosci, a podobno on rozpuszcza kamienie na nerkach. Lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie miałem małe stąd brak jakiś anomalii w wynikach. Nie wiem jak musialoby boleć przy normalnych dużych kamieniach.
Generalnie najlepiej działa z------e. Niedawno 2 letnia córka pół orzecha zjadła i okazało się że jest bardzo uczulona. Wysypka aż bomble jak od ugryzienia, do tego oddech dziwny zaczął się robić. No ale niech czeka, ale z---a poszła bo za godzinę to może i kolejka by się zwolniła i pani lekarz łaskawie wzięła. Jeszcze komentarz że ona obserwuje. Jak
Drugi raz
Kolegę z pęknięta po upadku śledzioną odesłali bez USG do domu bo "to tylko zbicie i niepotrzebnie panikuje". Kilka godzin później z domu nieprzytomnego prosto na SOR wiozła karetka.