Aktywne Wpisy
wazogrodowy +14
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 25.4% (158)
- złe 74.6% (463)

wfyokyga +14
Szkoda że u nas nie ma wulkanu, ciekawe jakby się nazywał? Jak ty byś nazwał?
źródło: temp_file3413097941617371441
Pobierz

Przyznam szczerze, że jako osoba wywodząca się z języków ze statycznym typowaniem i normalną obiektowością, to umieram lekko w środku jak widzę coś w tym stylu:
function Animal(name) {
this.name = name;
}
Samowiszący w powietrzu konstruktor który tak naprawdę tworzy obiekt ale nazywa się funkcja xD W funkcji sobie wsadziłem this bo czemu nie i utworzyłem w niej pole, bo czemu nie xD
class Animal { constructor(name) { this.name = name; } };
Wywali teraz error, bo funkcja a klasa to jedno i to samo xD
class BetterAnimal extends Animal { constructor(name) { super(name); } };
C--j k---a, odziedziczyłem "funkcję" i teraz nazwałem to klasą xD
Chyba zaczynam rozumieć skąd się biorą te memy z JavaScriptem w roli głównej. Jak widzę, że w czasie życia obiektu da mu się modyfikować prototyp i jak utworzymy kolejny obiekt tego typu, to już może mieć w środku co innego, to aż mi się ręce trzęsą jak sobie pomyślę co się może stać jak jakiś "maestro" się do tego dobierze xD
@miglanc102: Na razie to się bawię i sprawdzam czy w ogóle da się tutaj chociaż udawać obiektowość w pseudo-klasycznym wydaniu.
Zawsze jest Ruby jak chcesz się pobawić inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Czarzy: Nie wszystko na raz ( ͡º ͜ʖ͡º) Najpierw wolę ogarnąć jakiś fullstack w "standardzie przemysłowym" czyli np. C# + HTML/JS/CSS.
Tak, można w Javascript tworzyć koszmarny kod. Co
Jak programista może rzucić takim argumentem? Czyli nie można być początkującym w js?
xD P--------e
Oczywiście, że można być początkującym - każdy kiedyś takim był. Natomiast co do słów:
"Jak się wie co się robi, to elastyczność javascriptu jest zaletą a nie wadą" - tutaj chyba nie ma nic niezgodnego ze stanem faktycznym.
"Jeżeli się nie wie to się trzyma od tego z daleka" - a tu
class Animal { constructor(name) { this.name = name; } };to tylko syntactic sugar na
var Animal = (function