Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +156
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
Niuska +2
#jedzenie #dieta #wegetarianizm #gotujzwykopem
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść

Potrzebuje NAS - dostęp z pod Windows.
Gdzie kilkanaście osób będzie miało dostęp do plików ( 2-30 GB/plik; 100-200 unikalnych plików ).
Pliki będą kasować w różnych okresach czasu, jak wszyscy skasują ma zniknąć i nie zajmować miejsca.
Pliki nie będą modyfikowane.
Udzielenie dostępu do plików będzie zautomatyzowane przez skopiowanie ich do katalogów danego użytkownika.
ZFS niby z FreeNAS powinien dać radę, ale 3-4GB RAM na 1TB danych,
i gdzie się da odradzają.
Projekt mam odpalić i zostawić na pożarcie niedoświadczonym użytkownikom więc o pilnowaniu nie ma mowy.
Jakiś pomysł jak to po kosztach rozwiązać?
Żadne gotowe "boxy" nie wchodzą w grę.
Proponowałem, "web download" z prostym panelem do oznaczania / usuwania wirtualnego plików.
Ale uparci na dostęp "katalog sieciowy Windows"
#pcmasterrace #nas #linux #freenas
źródło: comment_OVP9O02AN1X5mO331Z4d3bP2kAajQU8B.jpg
PobierzNatomiast jeżeli dane mają być własnością różnych użytkowników
Pomyślę o tym. Potestuje na spokojnie
@Line-Storm: Wiesz w ogóle jak działa hardlink? Gdy masz jakiś plik na dysku, to w katalogu znajduje się jakby referencja (a la skrót z windowsa) do tych danych - tak to widzi system operacyjny.
Jak dasz w katalogu polecenie ls -l, to w drugiej kolumnie (w przypadku plików) masz liczbę referencji.
Używałem, ale nie wgłębiałem się - nie miałem potrzeby.