Aktywne Wpisy
waro +282
Czy Warszawę można już oficjalnie uznać za najbrzydszą stolicę Europy, czy jeszcze za mało takich kloców postawiono, by zasłużyć na to miano?
#warszawa
#warszawa
frenm +107
Chyba nie ma cięższej #pracbaza niż klikanie w kąkiuter jako #programista15k
Nic tak nie niszczy zdrowia.
Otaczanie się sprzetem, cyfrowy smog, ciągłe siedzenie i wysiłek intelektualny.
Serio już lepiej rowy kopać, lżejsza praca w magazynie, na budowie czy w fabryce. Pośmiejesz się z młodego, porobisz coś i cyk fajrant, głowa czysta, po pracy fizycznej możesz se isc na silownie, rower, do teatru, do biblioteki, porobić coś w ogródku
Nic tak nie niszczy zdrowia.
Otaczanie się sprzetem, cyfrowy smog, ciągłe siedzenie i wysiłek intelektualny.
Serio już lepiej rowy kopać, lżejsza praca w magazynie, na budowie czy w fabryce. Pośmiejesz się z młodego, porobisz coś i cyk fajrant, głowa czysta, po pracy fizycznej możesz se isc na silownie, rower, do teatru, do biblioteki, porobić coś w ogródku
NAWET MI WAS NIE ZAL XDDDD
@butelkaznakretka: Już nie wolno niczego lubić, bo od razu konsumpcjonizm? Ja jestem fanem wielu rzeczy, na przykład telefonów Samsunga, gitar Ibaneza, kart graficznych Nvidii. Czy to oznacza zatem, że jestem złym konsumpcjonistą, który za cel swojego życia wybrał zdobywanie owych dóbr? Od razu mówię, iż moim celem nie jest się po prostu
Wrzucasz obrazek z twarzami na
Komentarz usunięty przez autora
@rafalek_marynarz: czym się różni Porsche od Seata? Czy w Porsche najpierw obmywają się w święconej wodzie a potem po godzinnej medytacji zabierają się za składanie samochodu?
Ciekawosta - Porsche jest marką, która najwięcej zarabia na jednym egzemplarzu ze wszystkich marek na świecie (średnia do kilkanaście tysięcy euro). Druga
Konsumpcjonizm nie polega na tym, że kupowanie drogich rzeczy jest złe. Polega na tym że kumulujesz dobra których nie potrzebujesz oraz obdarzasz uczuciem produkt marketingowców. Bo co to znaczy być fanem jakiejś marki? Preferować jej produkty na podstawie czego? Nasze społeczeństwo jest na tym oparte, podaż jest większa niż popyt więc trzeba ludzi przekonać aby dalej kupowali nasze produkty bo inaczej zbankrutujemy. Dlatego producenci stosują planowane postarzanie produktów, proceder który jest faktem. Dlatego mamy smartfony co rok i nowe generacje samochodów co 5 lat.
Ale czy będę Cię krytykować za to? Nie. Nie jesteś złym człowiekiem a konsumpcjonizm nie jest zły (cokolwiek to znaczy). Ja nie lubię takiego stylu życia, ludzie wylewają na mnie pomyje chociaż nic nie mam do człowieka na zdjęciu i do jego syna i dla mnie są normalnymi ludźmi którzy żyją w otoczeniu który jest oparty na konsumpcjonizmie, co nie znaczy że to ja mam rację. Żyję i daje żyć innym, ot i to