Wpis z mikrobloga

@rafalek_marynarz: > Widzieliście kiedyś gościa z koszulką ,,kocham moje Ferrari?” Nie. Bo takie auta to klasa sama w sobie a takie januszki pewnie nigdy w życiu nawet nie mieli okazji usłyszeć jak takie auto przejeżdża przez ich wioskę xd

No tak się składa, że widziałem i znałem takiego gościa. Może nie dosłownie "kocham moje Ferrari", ale koszulka w podobnym wydźwięku. Poza tym samych Ferrari miał z 6, a wszystkich sportowych
  • Odpowiedz
Obdarzanie uczuciem zwykłej marki samochodowej to najgorszy przykład konsumpcjonizmu, zaraz obok bojówek telefonów czy systemów operacyjnych.

@butelkaznakretka:
Może przy jego dochodach, Seat to poziom AMG dla innych :)
Jak byłem dzieciakiem, to marzyłem o Polonezie i to nie w sensie "starocia", tylko wtedy był "normalnym" samochodem ;)
  • Odpowiedz
@rafalek_marynarz nigdy bym nie założył takiej koszulki mimo że mam auto z trochę wyższej półki, ale k---a - aż tak was to interesuje że krecicie z tego tu beke? Może gościa nie stać na lepsze auto a na to długo zbierał i c--j, ma prawo nawet konia bić na maske. Zluzujcie ten wasz rakcontent bo to nie świadczy źle o nich tylko o was wykopowi szydercy. Miłej Niedzieli w waszych super
  • Odpowiedz
@Kaijot I przy okazji uczy synka jak ważne jest posiadanie auta i lansowanie się jego marką. Rozumiem intencje, ale to nie tędy droga. Wpajanie konsumpcjonizmu od małego jest złe a piekło dobrymi chęciami jest wybrukowane. Moim zdaniem można zbudować pozytywną relację z synek nie koniecznie poprzez noszenie tych samych koszulek z logiem rzeczy która służy do przemieszczania się. Nie ważne czy to jest Seat, BMW czy Bugatti.
  • Odpowiedz
@27er: W ogóle nie rozumiecie mojej wypowiedzi. Nawet jakby miał BMW 750i czy inny cud motoryzacji to dalej byłaby to głupota, ponieważ jest to produkt który ktoś komuś sprzedał, a ktoś potem jeszcze przywiązuje się do marki. Czegoś, co ma na celu zarobić na Tobie. Motoryzacja jest najlepszym przykładem.
  • Odpowiedz
@rafalek_marynarz: Mam w pracy takiego. Hejtował ziomeczków co kupowali auta po 20/30/40 tysięcy argumentując: "W tej cenie to miałbym rakietę", "Lepiej bym wybrał", "Mało mocy". No po prostu był tak nieznośny, że to się w głowie nie mieści. Dwa tygodnie temu kupił sobie auto.

( ͡°
  • Odpowiedz
@madry_i_mieciutki: On nie lubi jakiejś marki samochodów. Jego nie stać na nic innego i chce pokazać, że to świadomy wybór, a nie zawartość portfela xDD Jeśli znasz jakiegokolwiek "klubowicza" w stylu "Fanklub Fiata Stilo" czy "Alfiści" to potwierdzisz moje słowa xDDD

Tutaj s----------e jest o tyle większe, że wydaje kasę na koszulki nawet dla swojego syna xD I mówimy tu o MARCE grupy VAG - a Seat jest obecnie prawie
  • Odpowiedz
Ale o co wy się p-------------e? Szczęśliwy gościu z synem, więc i żonkę pewnie posiada, auto jakie ma takie ma, a wy tu pewnie dziś będziecie przez mamusie sprawdzani czy mięsko zjedliście na obiad, a jutro na miasto autobusem :D Ma jakąś pasję, akurat trafiło na samochody, jak bądź co bądź u większości mężczyzn, ma Seata za 6 tysięcy i jest zadowolony i co z tego? Chce w swoim potomku zaszczepić jakąś
  • Odpowiedz
W ogóle nie rozumiecie mojej wypowiedzi

Czegoś, co ma na celu zarobić na Tobie. Motoryzacja jest najlepszym przykładem.

@butelkaznakretka:
Pier.dolisz, bo po prostu nie kochasz motoryzacji, a jeśli twierdzisz że kochasz, to tylko ci się wydaje.
Ja dla przykładu kocham także lotnictwo i nawet jak nie miałem żadnego samolotu, to mam swoje ulubione samoloty XD
To, czy ktoś na tym zarabia czy nie, nie jest żadnym wyznacznieiem tego, czy można
  • Odpowiedz
jak Ty taką ideologie do niego dorobiłeś? Może zobaczył w sklepie i uznał że fajnie jakby z synem miał takie koszulki, a że ma seata to wziął seata.

@pawel_187: xDDD

Tak było.

Potem przypadkiem ktoś im zrobił zdjęcie w tych koszulkach i przypadkiem z tyłu stoi Leon za 5 tys. zł.
  • Odpowiedz
@rafalek_marynarz: i jeszcze wielce dumny xD
ostatnio na wakacjach widzialam jakiegos takiego podobneg do tego ze zdjecia niemca ktory caly byl w ubraniach z wielkimi napisami HILFIGER xD no tak widzimi nie masz gustu ale w-------s kase fajnie fajnie xD

ale serio wygladal jak dres
  • Odpowiedz
@niepanimaju: a propos ludzi tego typu xd pracuje w gls w kurierce czyli wiadomo,ze nie jest to praca dająca miliony xd (dodam ze mieszkam w Niemczech) przychodzi nowy xD o------y w złote kajdany,koszulka gesa,dres tomiego i ta taka torebeczka wisząca jak dla lasek xDD no i o czym to świadczy
  • Odpowiedz