Aktywne Wpisy

nutsheell +17
Co mam zrobić, jak chce wziąć ślub, a nie mam świadków?
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach

odgrzybiacz +32

źródło: comment_qFM31SKfIRDGUIRnAk5JvSKSW7o2mAOJ.jpg
Pobierzźródło: comment_86pDyhFQygXomgP01ZOcp9Ugj9eWOQ2r.jpg
PobierzWiem, że dostają po dupie, a za wyrobione normy mają premie.
@Shatter No ja wiem. Ale te premie.. XD
Jak zaczynasz robić to wychodzi 1gr za sztukę ponad normę, a jak
@mietko: 5k to mało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AniaKowalska: za tamtą pracę mało,
@mietko: ty jesteś mechanikiem, czy budowlańcem??
Komentarz usunięty przez autora
@susuke15: niekoniecznie jesteś lepszy, tylko masz ograniczona wiedzę. Operatorzy zazwyczaj zwracają uwagę tylko na swoją stronę problemu, nie widza ogólnej zależności.
@wypokek: kolejny błąd. Roboty tez potrzebują operatorów.
@taki_tam_ktos: bez
Wymyśli inżynierek proces produkcji, jego poprawę, zwiększy wydajność, albo wpadnie na inne dziwne pomysły i okaże się, że ch z tego wyszło a Ty robisz przy produkcji i wiesz lepiej niż on... Taka prawda. Nie pracował nigdy przy taśmie, ale ma papier i wyższe stanowisko. Ch mi do tego, ale często tacy ludzie nie mają pojęcia i zamiast coś poprawić, to wszystko zmieniają na gorsze(
@miki4ever: Ja sobie zdaję sprawę, ale wymaganie roztrojenia się i pisanie tego samego po kilka razy jest bezsensem, jak można by było po prostu zatwierdzić na karcie zamówienia i wprowadzić do systemu. Reszta to zbędna papierologia by Ci w biurach mogli pokazać, że coś robią.
@piwoholik: no popatrz mnie też nie chcieli, nawet za minimalną.
Sam automatyzuje takie rzeczy na liniach produkcyjnych, zazwyczaj po wszystkim jedyne co pracownik robi to skanuje kod kreskowy i tyle, ale mam pełne zrozumienie dla tej całej papierologii przed automatyzacja. Są tysiące powodów dlaczego coś co tobie się wydaje bezsensowne, ma racje bytu, łącznie z takimi aspektami jak przyzwyczajenie lub
Komentarz usunięty przez autora