Wpis z mikrobloga

@Redien często żeby uchodzić za chama i prostaka wystarczy wymagać od ludzi tego na co sami się zgodzili podpisując umowę o pracę, niestety moralności kalego tkwi w takich prostych chłopach bardzo mocno.
  • Odpowiedz
@PtasiBrzuch: No niekoniecznie, bo jednak ja na początku patrzę z kim mam do czynienia zanim go ocenię. Zwłaszcza, że sprawdzam się w mojej pracy lepiej niż część kolegów o podobnym/większym doświadczeniu. (I po tym czasie słyszę to nawet od wszelkich operatorów)
  • Odpowiedz
@PtasiBrzuch: No fakt chamskie odzywki były wpisane w umowe. "Majster moge dostac rekawiczki, stare sie podarły - z---------j na gołe ręce" xd to tylko jeden z wielu przykladow. Fakt mentalnosc kalego xd jakoby ludzie fizyczni nie mieli zadnej oglady i mozna sie do nich odnosic w ten sposob. Polska to taki piekny kraj...
  • Odpowiedz
@Vectorovo no no, dodatkowo masz niekontrolowane wybuchy i wachania nastroju a twoje błędy dla świętego spokoju zamiata się pod dywan żeby nie patrzeć na twój płacz, co do komplementow domyśl się ocb ;)
  • Odpowiedz
@Redien zawsze jak ktoś mówi do mnie per majster to ja zaczynam nazywać go pracownik, reakcja bezcenna xD a teraz zastanów się kto tak naprawdę nie umie prowadzić rozmów na poziomie...
  • Odpowiedz
@PtasiBrzuch: Jeśli trafiasz na takie to Ci współczuję, bo istnieje coś takiego jak bycie profesjonalnym i zostawianie humorków w domu. Ale dzięki, właśnie pokazałeś że mam rację. Bo przecież nie ma czegoś takiego jak inteligentna kobieta, która potrafi sama załatwiać swoje problemy. ;)
  • Odpowiedz
@PtasiBrzuch: Tak bo za granica tylko turas xD znam ludzi którzy całymi rodzinami wyjechali i sobie bardzo chwalą Niemcy, sporo osób do Belgii. Emigracja to chyba najlepsze co można zrobić. Zwlaszcza jeśli planuje się mieć dzieci. Sam bym nie chciał by moje dzieci doświadczyły tego gownianego kraju
  • Odpowiedz
@PtasiBrzuch: Nie robiłem bo za dużo tam polaków a wiem jakie to kanalie ( ͡° ͜ʖ ͡°) widza kierownika i gacie pełne, zeby stołek zachować to przejdzie taki po twoim trupie. O fałszywosci i zaklamaniu nie wspomne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lukardio: byłam przez 3 miesiące taką Grażyną, przyznaję
ale pracowałam w kołchozie takim że każdy po tym czasie uciekał.
Jezu ile ja się na tych inżynierów naklęłam - przez miesiąc kazali nam z---------ć na złych częściach, bo A NO POMYLILIŚMY SIE PRZY ZAMÓWIENIU SORKI ZDOLNE JESTEŚCIE, DACIE RADE TO WYROBIĆ XDDD
jak cię ma k-----a nie trafiać
  • Odpowiedz
Obie stron są zadufane i przekonane o swojej wyższości. Szczególnie na wykopie. Nie oszukujmy się, żeby pracować 20/40 lat na produkcji trzeba być specyficznym człowiekiem. I nie chodzi tu o trud fizyczny, tylko o robienie tego samego przez pare lat i kompletny brak rozwoju w życiu zawodowym. Sam pracowałem na produkcji i po pól roku miałem dość tego dnia świstaka. Jedyne co wyciągnąłem z tej pracy to motywację, żeby kontynuować edukację i
  • Odpowiedz
Tylko bez słuchawek po całym dniu monotonnej roboty wychodzisz zajechany psychicznie jak zombie.

@dr_Klotz: kuuurwa, aż mi się przypomniało pierwsze zajęcie w pierwszej pracy na produkcji. Przez 7,5 h wkładasz pełną blachę do maszyny i po chwili wyjmujesz pustą, wkładasz pełną, wyjmujesz pustą. Posiadanie przy sobie telefonu zabronione, muzyki brak, jakiejś mordy w pobliżu, żeby pogadać też zero. Po takim jednym całym dniu na tym stanowisku czułem się jakbym pół
  • Odpowiedz
@Lukardio: @Iskaryota: @dziekuje: Pracuje w firmie gdzie na zmianie jest -/+ 100 osob,Programuje/ustawiam oraz operuje maszyny + 6lat doswiadczenia,czasami wyglada tak jakbym tylko siedzial i pil kawe przy pc lub obserowal maszyne,oczywiscie zapomnialem dodac ze UK,wchodzac na stolowke 3 stoliki Polakow sugeruje mi ze mam najlatwiesza prace i na ich stanowiskach bym wymiekl po 1h pracy, zapowiedzialem ze pod koniec roku odchodze wiec od stycznia daja
  • Odpowiedz