Wpis z mikrobloga

@LichoToWie: coś ci się p----------o i nie rozróżniasz ustawodawstwa od religii (bo pewnie gimbie pijesz nieudolnie do zakazu handlu). Nie można się do tego odnieść, bo pomieszałeś sprawy. Całkowity błąd logiczny.

Jako katolik mogę głosić Słowo Boże. Jeśli ktoś próbuje wpłynąć na kogoś (patrz zakaz handlu), to jest brutalna polityka i zbieranie elektoratu tej części, której dany zakaz / nakaz pasuje.

Mnie jako katolika, zakaz handlu w czasach kapitalizmu i
  • Odpowiedz
@Xodet: XD, po pierwsze report za ad personam, po drugie hmmmm... zakaz aborcji, zakaz pigułek dzień-po, potępienie antykoncepcji, podatki państwowe na kościół, in-vitro, ustawa o obrazie uczuć religijnych, łamanie wolności słowa, nieopodatkowanie kościoła, dotacje państwowe na kościół, manipulacja, wyzysk głupszych, nawoływanie do nienawiści to wcale nie wymysły i postulaty religii. Mówisz o logice używając ad hominem. Nic tylko pogratulować bystrości umysłu.
  • Odpowiedz
@LichoToWie: Ty się nie przejmuj, dokładnie tak jest. Pokłosie cejrowskich czy braumów xD co się odkrwia z aborcją dokładnie to. Mentalne niewolnictwo wyjdźcie manifestować przeciw biciu waszej starej po pijaku, ale nii bo wstyd co ludzia powiedzo
  • Odpowiedz
@LichoToWie: Ad-mocno-wyj*banem w twoje ad łacinem (męczy mnie to pseudomądre wykopowe brandzlowanie (,) serio ).

Odpowiadając: gdzie ty żyjesz, że nie poznałeś nigdy brutalnych zasad demokracji (chwilowo idiokracji)? Taki sobie/nam wybrano rząd i jak ci się nie podoba, to bądź przekrzycz go lub zmień. Rządzący nie postępują słusznie w większości przytoczonych przez ciebie przykładów. To, że sympatyzują z episkopatem mając z tego zysk, to tak jak już mówiłem: czysta polityka (no może zabarwiona trochę chorobami umysłowymi PISu).

manipulacja, wyzysk głupszych

Domyślam się, że Rydzyk i inne robaki jego pokroju. Nie są częścią moje wiary. Nie identyfikuję się z nimi. Z częścią księży również, ale atakujesz katolików, więc po prostu precyzyjniej
  • Odpowiedz
@Xodet: Nie zwykłem usuwać komentarzy.

Taki sobie/nam wybrano rząd i jak ci się nie podoba, to bądź przekrzycz go lub zmień. Rządzący nie postępują słusznie w większości przytoczonych przez ciebie przykładów. To, że sympatyzują z episkopatem mając z tego zysk, to tak jak już mówiłem: czysta polityka (no może zabarwiona trochę chorobami umysłowymi PISu)

*Łamią tym samym konstytucję, która gwarantuje równość
  • Odpowiedz
@PawEHO: Znikąd ale nie nawet jako ateista to chyba nie zaprzeczysz, że wiele religii jednak do takiego wniosku doszło, że ludzkie życie powinno się szanować. Dosyć popularna filozofia no i z tych starszych filzofów których świadectwa się zachowały to tacy którzy bezwzględnie zabraniali zabijać to jednak głównie osoby powiązane z religiami.
  • Odpowiedz
@Prezes_roku: nie tylko religie, każdy światopogląd, filozofia itd. Generalnie każdy człowiek ma jakieś pomysły jak powinni żyć inni. Część z tych pomysłów jest skodyfikowana w postaci obowiązującego prawa.
  • Odpowiedz
@qluch: ta? u mnie w rodzinie był przypadek, jak matka swojemu synowi zabraniała mieszkać z jego dziewczyną, z którą jest ponad 5 lat, bo nie są po ślubie, no k---a XDDDDDD i to samo, co jakiś czas pytała czy przypadkiem jej nie ruchał bez ślubu. nie bez przyczyny są te żarty.
  • Odpowiedz