Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
PeterWeiss +1404
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ja pi3rdole jakie baby w tych sklepach są zj3bane. W tą sobotę idziemy z żoną na weselę, więc musiałem kupić jakiś ładny pasek do spodni bo stary już wysłużony. Okej jadę sobie do galerii handlowej, wchodzę do sklepu z garniturami (no jeden z droższych sklepów z modą męska w galerii), byłem ubrany w krótkie spodenki, lnianą białą koszulę i sandały (bez skarpet). Wybieram sobie pasek, znalazłem fajny wzór klamry itp. Mówię do ekspedientki czy niema takiego paska tylko, że dłuższego.
A ona do mnie mówi:
- no jest ale wie Pan, że ten pasek kosztuje 320 zł ? [Serio? przecież jest nabita cena na nim, więc wiem]
Nie wiem, mam do takich sklepów wchodzić w garniturze i żeby mi się pieniądze wysypywały z kieszeni, żeby te Panie traktowały mnie poważnie ??
@samuraj24: Jeszcze się dziwisz, serio?
Podejrzewam, że sprzedawczyni po prostu chciała się upewnić, że nie będzie musiała anulować zakupu jak za poprzednimi 24 razami.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.wykop.pl/wpis/33130579/jest-ktos-w-stanie-to-przetlumaczyc-z-turbodebilow/
Jak chcesz wyglądać jak człowiek to długie spodnie ( nie dresowe) i pełne buty.
Akurat wyszedł ze spotkania biznesowego, na którym wyjątkowo założył koszule i do tego jeansy. Poszliśmy do sklepu (jednego z najdroższych), on mierzy garnitury i coś tam panie kokietują, zagadują, komplementują (wiadomo o co chodzi). Ja
Zostawił tam przez przypadek czapkę więc po nią wrócił - dopiero jak zauważyli, że przyjechał samochodem za pół miliona to zaczęło się lizanie po dupie xD "A jaki model się najbardziej podobał?" itp. Ten
@nama K---a nie wierze, to są chyba jakieś jaja.
Im o--------a nawet jak sprzedają buty trochę lepszej jakości niż CCC. Niedawno mnie baba zmierzyła od góry do dołu w sklepie z butami za 300-400zł xDDD
Nie przejmuj się, dla nich to po prostu 1/4 pensji i myślą że tylko niewiadomokto nie kupuje rzeczy na wyprzedaży w h&mie