Wpis z mikrobloga

#patologiazmiasta #logikarozowychpaskow #wesele
Ja pi3rdole jakie baby w tych sklepach są zj3bane. W tą sobotę idziemy z żoną na weselę, więc musiałem kupić jakiś ładny pasek do spodni bo stary już wysłużony. Okej jadę sobie do galerii handlowej, wchodzę do sklepu z garniturami (no jeden z droższych sklepów z modą męska w galerii), byłem ubrany w krótkie spodenki, lnianą białą koszulę i sandały (bez skarpet). Wybieram sobie pasek, znalazłem fajny wzór klamry itp. Mówię do ekspedientki czy niema takiego paska tylko, że dłuższego.
A ona do mnie mówi:
- no jest ale wie Pan, że ten pasek kosztuje 320 zł ? [Serio? przecież jest nabita cena na nim, więc wiem]
Nie wiem, mam do takich sklepów wchodzić w garniturze i żeby mi się pieniądze wysypywały z kieszeni, żeby te Panie traktowały mnie poważnie ??
  • 240
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samuraj24: mnie babeczka w Simply ostrzegła o cenie w----y (200 zł), ale w sumie ją rozumiem, bo na półkach bałagan i ktoś mógł zgarnąć myśląc że za 50, a potem pluć się, że go oszukano.
  • Odpowiedz
@samuraj24: Wydaje mi sie, ze cos krecisz ;D Bywalem w sklepach z droga odzieza, tam nie ma cen na produktach. Ekspozycja zazwyczaj bardzo uboga. Fajne jest tez to, ze w wiekszosci sklepow ekspedientka bedzie stac kolo Ciebie ale pierwsza nie zada pytania, poczeka az cos bedziesz od niej chcial ;)
  • Odpowiedz
@Krupier: ja tak samo miałem w pewnym sklepie o francuskiej nazwie, kiedy byłem ścięty na typowe 3mm, od kiedy noszę włosy kilku cm to nie mam na tyłku ochroniarzy. Dres + łysa głowa = potencjalny złodziej?
  • Odpowiedz
@losmarineros:

kurła czlowieku, jak chcesz miec dobry pasek to trzeba tyle dac, jakas skora czy cos ale widze ze znasz tylko parciane z croppa, pozdrawiam

O popatrz, a ja głupi za ręcznie robiony (z Polski), ze skóry licowej, bydlęcej, z szerokością, długością, kolorem skóry i nici jakie sobie tylko zażyczyłem, dałem raptem 120 zł razem z przesyłką. No i z gwarancją na 2 lata, wszystko ładnie i profesjonalnie wyglądające
  • Odpowiedz
@samuraj24: Szwagier w Holandii kiedys poszedl brudny i w stroju robola (na budowie pracowal) popatrzec na jakies zegarki w salonie gdzie ceny byly po 10000 € w gore, i ekspedient sie go zapytal, czy mu w czyms doradzic moze chce cos przymierzyc, zalozyc na reke co mu sie podoba na co on, ze: "wie Pan tak przyszedlem poogladac nie stac mnie" a ekspedient mu odpowiedzial: " dzisiaj Pana nie stac,
  • Odpowiedz
@milatu: Bytom jest ekstra. Robiliśmy już zakupy w kilku ich sklepach i obsługa zazwyczaj była bardzo w porządku. No i ceny są bardzo konkurencyjne.
  • Odpowiedz
@strean: Ostatnio kupowałem auto za ponad 100k w salonie i z racji mlodego wieku i auta ktorym jezdzilem wczesniej za ~10k na 5-6 salonow tylko w jednym potraktowali mnie poważnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@samuraj24: ehh wybrałem sobie raz bluzę i sprzedawczyni do mnie ale wie pan, że to damska? I kosztuje 250 złotych... Zwrotów nie przyjmujemy
No k---a, wchodzę po konkretny item to wiem ile kosztuje (°°
  • Odpowiedz
Dobrze ze nie zapytała czy ci pomoc znaleść wyjście bo chyba pomyliłeś sklepy? Tacy też się zdążają i nie tylko w Polsce
  • Odpowiedz
@GermanParis: człowieku co ty pie...dolisz ?? Byłem ubrany tak jak na zdjęciu tylko w mniej spedalonej wersji, koszula na zewnątrz, bez torebeczki i okularów. No i zamiast takich butów, to sandały.

@samuraj24: Nie ma sensu się złościć na mnie. Kompletnie obca osoba zareagowała w ten sposób, a nie inny. Pomyśl lepiej, że większość osób może mieć podobne odczucia jak ta Pani w sklepie tylko będąc bardziej kulturalnym Ci
  • Odpowiedz
„>@GermanParis: człowieku co ty pie...dolisz ?? Byłem ubrany tak jak na zdjęciu tylko w mniej spedalonej wersji, koszula na zewnątrz, bez torebeczki i okularów. No i zamiast takich butów, to sandały.”

@samuraj24: Nie ma sensu się złościć na mnie. Kompletnie obca osoba zareagowała w ten sposób, a nie inny. Pomyśl lepiej, że większość osób może mieć podobne odczucia jak ta Pani w sklepie tylko będąc bardziej kulturalnym Ci tego nie
  • Odpowiedz
Miałem podobnie xd kolesiowa się dziwlia ze typek 20lvl szuka paska do spodni z prawdziwej skóry xD najwidoczniej na czole trzeba mieć wypisany stan konta ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@samuraj24 u mnie z kolei raz było odwrotnie, co mnie do dziś dziwi xD musiałam ogarnąć okulary korekcyjne, dostałam receptę i poszłam do jednego salonu optycznego w Poznaniu, w którym oprawki to same Diory, D&G, generalnie marki luksusowe. Weszłam prosto z pracy, zmachana, jakbym trzy nocki nie spała. Obsługa mnie zaskoczyła, jedna pani trzy razy mi proponowała kawę, przymierzałam mnóstwo oprawek, trzy osoby mi doradzały wybór xD pierwszy raz w życiu
  • Odpowiedz