Wpis z mikrobloga

@VrubeL: u mnie problemem o którym pisałem było to że Spark nie dał się oszukać, bo miał zasięg GPS, ale w domu gdzie nie mógł złapać fixa wszystko się udało ( ͡° ͜ʖ ͡°) latam z FCC już ponad pół roku, zgadzam się w 100%, stabilność sygnału jest znakomita :)
  • Odpowiedz
@JanuszProgramowania: ja mam sparka od niedawna. Kupiony z przygodami, dziś mój 3 czy 4 prawdziwy lot. Na początku się załamałem. Zasięg 40m po podłączeniu OTG 120-130m. Niby wystarczy bo i tak go nie widać ale niedosyt zostaje. Z ciekawości zaplusowałem taktycznie Twój post o przełączeniu po aktualizacji ale, że nikt nie odpisywał to sam spróbowałem. Odszedłem na ponad 300m na wysokości około 80m i znów wycykałem. Chyba za dużo sieci
  • Odpowiedz
@JanuszProgramowania:
Reasumując
1. Pomimo ustawienia FCC oraz połączenia OTG warto jeszcze zainwestować w taki wzmacniacz jak na zdjęciu? Jeszcze zwiększy zasięg i stabilność połączenia?
2. Rozumiem, że anteny prostopadle do kontrolera a ja zawsze mam być zwrócony twarzą do drona? Nawet jak juz go nie widzę?
3. Chciałem wczoraj zrobić niespodziankę różowemu i podlecieć pod okno (około 300m ode mnie) ale bałem się, że wlatując w studnie (blok w kształcie
  • Odpowiedz