@cecyl beznadziejny sposób. Ja moją pierwszą pracę w wieku 17 lat miałem 13zł/h na rękę + premie + napiwki. Dając tak mało, upodlamy pracowników nie ucząc ich wartości pieniądza
@Arachnofob: chocby rozwój intelektualny, rozwój motoryki, rozwój koordynacji wzrokowo-ruchowej, nauka samodzielnego jedzenia , prostych obowiązków domowych. I cześć dzieci 15msc juz potrafi mówić. Może nie strzeli taki szkrab przemowy ani nie napisze powirsci, ale porozumieć się już umie. I to też trzeba mu pomóc rozwijać. Jak rozumiem, niewiele wiesz o rozwoju dzieci, skoro musisz zakładać. Może więc zamiast to robić, po prostu nieco o tym poczytaj :) A. A pewne
@Chicane: Ty chyba nie wiesz jak wyglada opieka nad gowniakiem XD Ryk, krzyk, sranie, pilnowanie na każdym kroku żeby się nie przewrócił i sobie głupiego łba nie rozbiło.
@Shanny: @Jestem_Tutaj: Jako, że temat Zamojskiego rynku pracy znam w sporej mierze, to powiem tak - nie bez powodu miasto umiera, ludzie wyjeżdżają i jest to najgorzej zarabiający powiat w województwie. Tam praca w urzędzie to chwyt za boskie nogi.
@Chicane dziecka nie miales? Moje 11 miesieczne dziecko to chodzaca katastrofa. Synek jak byl w takim wieku to byl zloty chlopak. Smialo mozna bylo isc spac oo nocce a on siedzial na lozku miedzy mna a sciana. Wystarczylo pozostawic pare zabawe aby sie nie nudzil. 5h spok9jnie wytrzymywal
@Jestem_Tutaj: może być spoko o ile wezmą do pracy nastolatkę, która dosłownie siedzi nad dzieciakiem, czasem zabierze do łazienki, położy spać, nakarmi i będzie po prostu jak starsza siostra. Bo niestety często Janusze szukają za tyle odpowiedzialnej osoby co najmniej 30 lvl, która będzie znała 3 języki i uczyła dziecka, gotowała i sprzątała w miedzyczasie.
@fotszyrzk: czasie takiej “pracy” mozna duzo zrobic dla siebie - ot siedziec z lapkiem i robic kursy/ czytac ksiazke/ czy nawet zarabiac przez internet.( ͡°͜ʖ͡°)
Ktoś tu chyba opiekę nad dzieckiem zna tylko z amerykańskich filmów ( ͡°͜ʖ͡°)
@Jestem_Tutaj W tym samym temacie. Liczac 5 dni w tygodniu po 9h dziennie, jakies 22 dni w miesiacu bez weekendow, to wychodzi 198h. Za 1000 zl, czyli jakies 5 zl/h ( ಠ_ಠ)
@Jestem_Tutaj rodzice tego dziecka to tez nie maja wyobraźni. Za taka kwote bedzie potem placz ze sie znalazla jakas pato Karyna ktpra jara szlugi przy dziecku a jak za bardzo dokazuje to sprzeda mu tez plaskacza. Absolutne minimum na rozsadna opiekunke to 2k na reke. A zeby miec wybor to trzeba dac 2.5k Takie sa ceny. A juz wypowiedzi wszystkich gimbusow w tym watku o tym ze przy dziecku w wieku
ja rozumiem, że pewnie chcą sobie dorobić dziewczyny, ale godzić się na 7zł/h? #zamosc wtf?
źródło: comment_AZOxELX9DbajqSn9O0FSrydy4QNz0wNJ.jpg
Pobierzźródło: comment_rw1Djdumd9DQSWDPx4YnC1fvTsMz2Asu.jpg
PobierzJak rozumiem, niewiele wiesz o rozwoju dzieci, skoro musisz zakładać. Może więc zamiast to robić, po prostu nieco o tym poczytaj :)
A. A pewne
Jako, że temat Zamojskiego rynku pracy znam w sporej mierze, to powiem tak - nie bez powodu miasto umiera, ludzie wyjeżdżają i jest to najgorzej zarabiający powiat w województwie. Tam praca w urzędzie to chwyt za boskie nogi.
@Chicane: to chyba raz na milion się taki dzieciak trafi w tym wieku co na takie luzy pozwoli xD
@Mateuszusz: a nie zgodzę się, ja tam po pierwszym się oduczyłem. Im szybciej se ten głupi łeb rozwali, tym rzadziej to później robi xD
@Chicane: tak opieka nad gowniakiem dokładnie na tym polega XD ja p------e polaki jak w lesie
Bo niestety często Janusze szukają za tyle odpowiedzialnej osoby co najmniej 30 lvl, która będzie znała 3 języki i uczyła dziecka, gotowała i sprzątała w miedzyczasie.
Ktoś tu chyba opiekę nad dzieckiem zna tylko z amerykańskich filmów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_ldP9aXb0PdFPPqiaOMm5dsSx2JL0dCLn.jpg
PobierzAbsolutne minimum na rozsadna opiekunke to 2k na reke. A zeby miec wybor to trzeba dac 2.5k
Takie sa ceny.
A juz wypowiedzi wszystkich gimbusow w tym watku o tym ze przy dziecku w wieku