Wpis z mikrobloga

@Jestem_Tutaj: To tylko świadczy o tym, jaka bieda musi tam panować. Nie jest powiedziane, że zgłaszają się same nastolatki.

7 zł za oglądanie TV i gapienie się od czasu do czasu na dzieciaka czy żyje to spoko stawka dla kogoś młodego, kto chce sobie dorobić.

@Chicane: Nie sprowadzałabym opieki nad nieco ponad rocznym dzieckiem do gapienia się w telewizor. Takie dziecko trzeba nakarmić, przebrać, umyć, prowadzić wszystkie czynności
  • Odpowiedz
@paprykarzszczecinski1: a co Ty taki obronca ludzkosci. Wymagrodzenie bardzo male ale w czasie takiej “pracy” mozna duzo zrobic dla siebie - ot siedziec z lapkiem i robic kursy/ czytac ksiazke/ czy nawet zarabiac przez internet.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Kurna, tak to na wypoku czytam, że stawka minimalna to socjalizm/komunizm i podobne, powinno się tego zakazać, bo jeśli chcą ludzie pracować za mniej to należy im pozwolić. No i jak ktoś faktycznie oferuje "pracę" za niższą stawkę to nagle hurr durr wyzysk, jak tak można i w ogóle ja p------ę.
  • Odpowiedz
@Chicane: Poczekaj na swoje dziecko i zapisz sobie swój komentarz, że pilnowanie dziecka sprowadza się do oglądania TV i patrzenia od czasu do czasu czy żyje :)
  • Odpowiedz
@Shanny:

ale ja bym się bała powierzyć swoje dziecko babce z ogłoszenia, której zapłacę 7 złotych za godzinę.

Przedszkolanki mają średnio 11 zł/h netto, czyli raptem 50% więcej niż tutaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ja rozumiem, że pewnie chcą sobie dorobić dziewczyny, ale godzić się na 7zł/h?

@Jestem_Tutaj: Właśnie to jest idealny przykład czemu stawka minimalna jest bez sensu. Są ludzie bez doświadczenia, którzy w celu dorobienia sobie godzą się na niskie stawki. Patrząc z drugiej strony, gdyby ktoś narzucił stawkę wyższą to takie osoby straciłyby właśnie szanse na pracę bo tę robotę wzięłyby osoby bardziej doświadczone.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj gadacie, że za 7 ziko to wstyd. Jeszcze dla takiej opiekunki. Mój dom rodzinny jest na wsi koło małego miasteczka i w wakacje po 1 roku studiów zamiast siedzieć na dupie, wolałam się zatrudnić w knajpce nieopodal jako kierowca (rozwozenie obiadów po domach) plus do moich obowiązków nalezalo też uzupelnianie zapsasow w magazynie itp. Poczatkowo właścicielka zaproponowała mi 6zl, gdy się zwolniłam pod koniec wakacji wyplacila mi jak za 7zl,
  • Odpowiedz
7 ziko za taką odpowiedzialność? Jednak słabo

@HarleyQuinn: a co to za specjalnie kwalifikacje trzeba mieć, aby opiekować się gówniakiem? jakoś radzą z tym sobie pato matki z piwem w ręku i papierosem w ustach (lub odwrotnie)
  • Odpowiedz
@HarleyQuinn: ale tu chodzi o to, aby dziecko nie umarło lub samo się nie zabiło przez kilka godzin a do tego wystarczy dziecko przywiązać do nogi od stołu tylko jest to nieuznawane przez opinię społeczną
  • Odpowiedz
@Chicane:
chyba nie masz pojęcia jak wygląda opieka nad 15 miesięcznym dzieckiem... Pół biedy jak jeszcze sypia w dzień tę chwilę i można odpocząć, ale poza tym to jest jedna wielka bieganina
  • Odpowiedz
@Chicane widzę ze mamy tu eksperta od dzieci xD

Z aktywnym dzieciakiem po godzinie jesteś w------y jak byk po rodeo. Nawet za 20 pln bym sie nie podjął opieki nad obcym dzieciakiem.
  • Odpowiedz