@Jestem_Tutaj: To jest spoko stawka. Sama kiedyś dorabiałam i dostawalam 50zl dziennie za to że przypilnowałam żeby dzieci zjadły śniadanie i robiły sobie godzine przerwy od konsoli. A jeszcze śniadanie robiono większe jakbym zglodniała xD
@MajorToJestKajor: myślę, że jak ktoś ma siedzieć przed serialami to lepsze 7zł. Dla takich sytuacji myślę też że minimalna nie powinna być jednolita w całym kraju. Co do legalności prezentowanej przez OP oferty pracy/zlecenia niewnikam.
@Jestem_Tutaj: Jestem na Facebooku w grupie "Praca w architekturze" i tam to jest dopiero kopalnia żenady. Większość proponowanych stawek to 12-15 zł/h z wymaganiami typu "po studiach" i z "perfekcyjną znajomością programów" (╥﹏╥)
Pfft, ja w 2006 poszedłem do pracy za 5zł/h w Krakowie w wakacje jako programista (po 1 roku studiów) i się cieszyłem, że w ogóle ktoś mnie zatrudnił. Bo dzięki temu nie dość, że mogłem się utrzymać w mieście w którym studiowałem zamiast wracać do domu na wakacje, to jeszcze zdobyłem doświadczenie w zawodzie. Ale pewnie niejeden tutaj by mi poradził żebym zamiast tego przesiedział wakacje na dupie byle się nie dać
@Arachnofob w uk trzeba mieć akurat jeżeli nie jest się z rodziny, bo inaczej kary jak złapią nawet na takim spacerze. Przynajmniej 8 lat temu tak było, mogło się zmienić, chociaż wątpię bo tam dziecka nie wypuszcza z obca osoba nawet jeżeli dziecko będzie sie wyrywać że chce do babci bez kontaktu z rodzicem, a wejść na teren szkoły to z pracownikiem od furtki do furtki idziesz o ile nie policjantem
ja rozumiem, że pewnie chcą sobie dorobić dziewczyny, ale godzić się na 7zł/h? #zamosc wtf?
źródło: comment_AZOxELX9DbajqSn9O0FSrydy4QNz0wNJ.jpg
Pobierz@cecyl jeśli minimalna płaca to 13,70zł/h (czyli dla studenta 11,70zł/h) to 7 zł/h jest kpiną i łamaniem prawa
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora