Wpis z mikrobloga

Ja pierrrdolę, stare pokolenie to pokolenie niewolników. Jestem obecnie na drugim roku studiów, mam teraz mniej zajęć i za rok mam zamiar ułożyć sobie plan, żeby móc pracować na pełen etat. Zacząłem szukać pracy, w tym tygodniu byłem na 6 rozmowach. Moje oczekiwania finansowe to 3500 zł netto (zważywszy na fakt, że mam status studenta i chciałem umowę zlecenie to nie jest dużo). Na każdej rozmowie jak doszło do warunków finansowcach to słyszałem: "ojoj to za dużo, na razie możemy zaproponować 2000 netto", raz tylko udało mi się podbić do 2300 ( ͡° ͜ʖ ͡°). No to nic, wstawałem i wychodziłem, nie będę sobie garba dorabiać za ochłapy.

Dzisiaj dzwoni do mnie matka i pyta się czy znalazłem już pracę. Opowiedziałem jej w skrócie to co już napisałem wyżej. "Hurr durr w pierwszej pracy wynagrodzenie się nie liczy, jak złapiesz doświadczanie to wtedy będziesz mógł poprosić (!!) o podwyżkę." Pożegnałem się i rozłączyłem. 10 minut później dzwoni do mnie babcia XD. Płaczliwym tonem błaga mnie, żebym wrócił się do tych firm i poprosił o przyjęcie do pracy XDD i jeszcze dodała, że nawet za darmo powinienem przez jakiś czas popracować i jeszcze szefa po rękach całować (to jest cytat) XDDDDDDDDDDD Żyć się odechciewa.

#praca #pracbaza #feels #polska #bekazpodludzi #zarobki #gospodarka #zalesie #gorzkiezale
Pobierz
źródło: comment_yS1bX0jjD27B48SRbo30mSYZYThNFaMn.jpg
  • 192
@Marek_Kodrat: Zaczynałem pierwszą pracę jakieś 8 miesięcy temu, będąc w podobnej sytuacji. Więc patrzę z punktu widzenia studenta. I dalej uważam że OP to typowy cwaniaczek jakich wiele na uczelni widziałem, którzy są mocni w wymaganiach co do pracodawcy, uważają że skoro są na studiach to złapali boga za nogi, a tak naprawdę gówno potrafią i przeceniają swoje umiejętności. Na pęczki widywałem takich osób jak op xD
@Kondono: W sumie sam mam 22 lata i raczej mało mam znajomych którzy by znali chociaż angielski w stopniu przydatnym w pracy. Ale ja jestem pozytywnym człowiekiem i wszystkim życzę jak najlepiej. Mam też znajomych którzy są naprawdę świetnymi pracownikami i ich gaża rośnie szybko. Więc myślę że taka kwota jest jak najbardziej do ogarnięcia. Mimo że sam post jest tak tendencyjny że to pewnie bait to mimo wszystko bardzo dobry
@RobertKowalski: xddddddd bk z cb ciekawe ilu polaków zna angielski i niemiecki biegle w mowie i w piśmie. Angielski to tam powiedzmy ok standard w miarę, ale pracownik, który potrafi przeprowadzić rozmowę telefoniczną w języku niemieckim na jakiś konkretny temat z klientem z niemiec, a nie jakieś pitu pitu o pogodzie, jest zdecydowanie warty takich pieniędzy.
xddddddd bk z cb ciekawe ilu polaków zna angielski i niemiecki biegle w mowie i w piśmie.

@vertebrae_verae: do #!$%@?&a... gdzie ja pisałem o Polakach znających angielski i niemiecki ? ... pisałem o LUDZIACH startujących na stanowiska za 3500 #!$%@?&a netto !

> który potrafi przeprowadzić rozmowę telefoniczną w języku niemieckim na jakiś konkretny temat z klientem z niemiec

haha... ta, bo student bez bladego doświadczenia w branży w której działa