Aktywne Wpisy
sing +353
witam
kiedy ten mem przestanie być aktualny?
#kierowcy #prawojazdy #humorobrazkowy #heheszki #przepisydrogowe
kiedy ten mem przestanie być aktualny?
#kierowcy #prawojazdy #humorobrazkowy #heheszki #przepisydrogowe
TheTostu +260
Jak jedziemy z historyjkami o nieogarnianiu rzeczywistości przez ludzi 40+, to moja ulubiona rozmowa była z wujkiem z Podlasia
Jak mu powiedziałem, że pracuje zdalnie i cały proces rekrutacyjny odbyłem zdalnie to powiedział, że głupi jestem, bo jeśli nigdy nie widziałem szefa na oczy, to on mi po prostu pensji nie wypłaci i nawet nie będę miał kogo do sądu zgłosić. Przecież w internecie można łatwo oszukać i udawać, że się jest
Jak mu powiedziałem, że pracuje zdalnie i cały proces rekrutacyjny odbyłem zdalnie to powiedział, że głupi jestem, bo jeśli nigdy nie widziałem szefa na oczy, to on mi po prostu pensji nie wypłaci i nawet nie będę miał kogo do sądu zgłosić. Przecież w internecie można łatwo oszukać i udawać, że się jest
Dzisiaj dzwoni do mnie matka i pyta się czy znalazłem już pracę. Opowiedziałem jej w skrócie to co już napisałem wyżej. "Hurr durr w pierwszej pracy wynagrodzenie się nie liczy, jak złapiesz doświadczanie to wtedy będziesz mógł poprosić (!!) o podwyżkę." Pożegnałem się i rozłączyłem. 10 minut później dzwoni do mnie babcia XD. Płaczliwym tonem błaga mnie, żebym wrócił się do tych firm i poprosił o przyjęcie do pracy XDD i jeszcze dodała, że nawet za darmo powinienem przez jakiś czas popracować i jeszcze szefa po rękach całować (to jest cytat) XDDDDDDDDDDD Żyć się odechciewa.
#praca #pracbaza #feels #polska #bekazpodludzi #zarobki #gospodarka #zalesie #gorzkiezale
Komentarz usunięty przez autora
Ja jestem po 2 rodzajach ukończonych studiów i tyle na rękę nie mam co ty w 1 pracy chcesz.
Może jestem przegrywem, ale uważam, że jeżeli to nie zarzutka i nie sektor IT to trochę sporo żądasz.
Nawet po kwartale może uda Ci się zmienić ale od czegoś trzeba zacząć...
@vertebrae_verae: do #!$%@?&a... gdzie ja pisałem o Polakach znających angielski i niemiecki ? ... pisałem o LUDZIACH startujących na stanowiska za 3500 #!$%@?&a netto !
haha... ta, bo student bez bladego doświadczenia w branży w której działa