Wpis z mikrobloga

@choochoomotherfucker: zabieranie dziecku prawa do nazwiska ojca na podstawie takich przeslanek to taka troche karynowa zlosliwosc. dojrzale kobiety sie tak chyba nie zachowuja. To ze matka nie zgadza sie a nawet nie za bardzo zna z ojcem i ma z nim zly kontakt nie znaczy ze dziecko tez bedzie mialo. Ciezko to osadzac jak berbec ma pare dni. Moze ojciec bedzie nawet blizszy od matki w przyszlosci? Dziecko odrebna istota ktora
@orzeszkowakrolowa: ale potrzeby kobiet, zeby znalezc faceta ktory sie nia zaopiekuje (zapewni byt jej i dzieciom) to juz nie widzisz? Czysta biologia, potem rodzi sie z tego zachowania spoleczne, teraz odchodzi sie od tego i biologia siada, bo stare kobiety nie moga miec dzieci, lub max tylko jedno
@jaroslaw_madry: no to dość ciekawe, ja się wychowałam w środowisku, w którym to kobiety wiodą prym - owszem samotne, nie wychodziło im w związkach, ale to głównie dlatego, że nie nadawali się ani na partnerów, ani na ojców, ani na tymbardziej głowy rodziny. Takie typowe #!$%@?. Kobiety które znam zarabiały zwykle sporo lub wystarczająco, by zaopiekować się dziećmi, miały udane kariery. Gdzie ci faceci zapewniający byt i nie wiadomo co jeszcze?
@spicy1red: i tu jest problem. Wychowalas sie w srodowisku, gdzie prymat wioda kobiety. I chcesz z kolejnych facetow robic #!$%@?, bo nie masz innych wzorcow. Ale chyba sama uwazasz, ze przyklad gdzie kobieta samotnie opiekuje sie dzieckiem nie jest twoim wymarzonym. Kobiety coraz bardziej niezalezne, mezczyzni albo piotrus pan, lub #!$%@?, ktory nie potrafi udzwignac ciezaru zwiazku. I zamiast niwelowac ten stan, to jeszcze go podkrecasz, przez robienie kobiet meskimi.
@jaroslaw_madry: wydaje mi sie, z @spicy1red: ma racje niezaleznie w czym si wychowala. Mezczyzni nie stanowia juz zadnej funkcji opiekunczej dla kobiety i takie sa czasy i kropka.
Winic mozna tych tam w USA za rewolucje seksualna, ale nie nas, kobiety, ktorym przyszlo zyc w czasach, kiedy mezczyzna duzo wiecej nie zarabia i niczgo potrzebnego, praktycznego i uzytecznego sie w zyciu nie nauczyl. Bo to fakt. Nieliczni maja wyjatkowy fach
@orzeszkowakrolowa: jezeli chcesz byc z kims bo dwie pensyjki to nie jedna to mi Ciebie po prostu zal. No i jeszcze to, ze zwiazki sie rozpadaja, bo facet nie zapewnia nic wyjatkowego poza mentalnoscia prl. A jednoczesnie nie dopuszczasz, ze moglby zapewniac cos wiecej, bo i tak to dla Ciebie wylacznie funkcja finansowa. A zwiazki rozpadaja sie wlasnie ze wzgledu na takie podejscie jakie prezentujesz Ty, gdy ktos przestanie dawac to
@jaroslaw_madry: nie zyje w zludnym swiecie rycerzy i pieknych czystych panien. Nie wierze nawet w partnerstwo kiedy rozklad staran jest nierowny. Kobieta ma naturalny pociag do mezczyzny i w druga strone tak samo. I kobieta i mezczyzna chca odchowac potomstwo. Niestety kobiety chca tych najlepszych. Zawsze tak bylo, jest i bedzie. I zeby mezczyzna byl uznany za dosc dobrego musi zapewniac srodki majac po prostu duzo pieniedzy- albo reprezentowac wielki potencjal