Aktywne Wpisy
Retoryk +154
dream_big +120
Cześć,
Czy chcielibyście abym przedstawiła Wam tutaj analizę tej książki? Jest ona jedną z najważniejszych książek do przeczytania w XXIw. tak uważam.
Ma wiele ciekawych wątków, tematów i chciałabym się podzielić wiedzą jaką z niej zdobyłam. Jest to antyutopia.
#ksiazki #gruparatowaniapoziomu
Czy chcielibyście abym przedstawiła Wam tutaj analizę tej książki? Jest ona jedną z najważniejszych książek do przeczytania w XXIw. tak uważam.
Ma wiele ciekawych wątków, tematów i chciałabym się podzielić wiedzą jaką z niej zdobyłam. Jest to antyutopia.
#ksiazki #gruparatowaniapoziomu
Na starym dysku natrafiłem na fotkę z przed 2,5r i porównując z obecną sylwetką (prawe zdjęcie z grudnia 2017), można zobaczyć do jakiej sylwetki u naturala prowadzi odpowiedni trening nakierowany na zwiększenie siły. Wiem że do prawej fotki pasował by opis - teść-metka-deka ale jak już nie raz wspominałem jestem lifetime naturalem (zero dopingu, zero saa/sarmy/ph czy każdej innej formy dopingu), ale i tak co z tego, jak większość "koksów" wygląda jak połowa mnie, a oni wbiją a ja nie - więc to niemożliwe.
Skupiam się tylko na poprawianiu wyników siłowych i ta sylwetka jest tego efektem ubocznym. Nie wiem ile % BFa jest, ale w obwodzie barków na luzie, siedzi ~160cm, więc bebech może rosnąć i rosnąć :)
Pierwsze zdjęcie było robione 2,5r ale jeszcze przez pół roku ćwiczyłem bro splitem 1-2x tydzień, dopiero 2lata w marcu temu ułożyłem plan, zaczałem robić siady/mc i zapisywać wyniki. Przez te 2 lata miałem, jedną półroczną przerwe, spowodowana przeprowadzką i drobnymi kontuzjami nie związanymi z siłownią.
Wzrost - 191cm
Marzec 2016 - Obecnie 2018 (wyniki jeszcze z końca 2017r)
130kg - 153kg waga
47cm - 55cm łapa
147x3 - 201kg wyciskanie klata
90x9 - 130kg strict ohp(już nie ćwiczę od wieluu miesięcy ich, jako deload czasem machnę i wynik ciągle podobny)
132x8 - 280kg mc
130x9/10p - 250kg siad
Wyniki będą/są wyższe niż te powyżej, ale maksy w podstawowych bojach będę dopiero za okres kilku tygodni sprawdzać.
Śmieszą mnie osoby mowiące o granicy genetycznej przy jakiś śmiesznych wynikach, ja obserwując swoje ciało i trenigi uważam że mam jeszcze tonę progresu do zrobienia, jeszcze wielu rzeczy jeszcze nie próbowałem, i ciągle widzę mase aspektów, rzeczy do poprawy.
Ale co się dziwić jak ludzie wolą mędrkować, przy okazji posłuchać g---o youtuberów oczywiście naturalnych (yhym), "a nowe badanie wskazuje..." minicut, minibulk, nie można budować masy przy wysokim bfie... Ale i tak to jest nic, są kulturyści trenerzy, uznani w środowisku, prowadzący zawodników BB, którzy nie mają ZIELONEGO pojęcia jak musi wyglądać trening u naturala, nazwiska przemilczę...
Nie powiem że wystarczy się tylko skupić na ciężkich treningach, bo to jest oczywiste, ale trzeba wiedzieć JAK I CO, wiedza jest kluczowa - ODPOWIEDNIA WIEDZA, nie ta papka z 99% źródeł, a z ODPOWIEDNIĄ wiedzą progres nie ustaje.
#mikrokoksy #silownia #mirkokoksy #pokazforme
@Kacman90: Eee, zawsze patrzyłem na to tak że inne rzeczy są za małe a nie że ja za duży. Ale cóż reakcje są inne.
Idę do dentysty - "O proszę Pana, Pan nam na fotel nie wejdzie, hehe"
Idę do innego lekarza - "Panie, co Pan drugi Pudzian? Sterydy Pan używa - nie nic, ehehe dietka dużo
@Pawciosl: Miło mi, wiesz/wiecie zawsze można do mnie napisać i chętnie coś doradzę. Oczywiście nie ułożę indywidualnego planu bo to zajmuję wiele godzin + kolejne godziny "wywiadu środowiskowego", ale w pojedyńczych kwestiach chętnie pomogę :)
Ułożysz mi plan na siłę?
@IntruderXXL:
O c--j, ja zrobię z 65-70 przy wadze 83 xD. Rozumiem, że +1 kg masy = +1 kg w OHP? ( ͡° ͜ʖ ͡°)