Wpis z mikrobloga

@dream_big: a z książek to polecam całego Zajdla, a zwłaszcza limes inferior. Moim zdaniem Zajdel jest co najmniej na równi Huxleyowi i Orwellowi.

Oczywiście jet jeszcze paragraf 22 w tym kontekście. U mnie to jest książka co najmniej top 5 spośród że wszystkich przeczytanych, a przeczytałem setki, klasyki i nieklasyki, nie ma wielu lepszych, naprawdę.

Nieco nieoczywistym wyborem który może dnie jest w tej tematyce, ale jakoś mi się skojarzył,
  • Odpowiedz
@dream_big kiedyś czytałem wieczorami na pierwszej parafii to mój stary powiedział, że to herezja... Przeczytałem i jest to moja 1 z 10.
  • Odpowiedz
  • 3
@dream_big a zawołaj, chętnie skonfrontuję spostrzeżenia że swoimi.
Książkę czytałem dobrych kilka lat temu, ale jest jedną z tych, które mocniej zapadły mi w pamięć. Chociaż też nie pamiętam imion żadnych postaci, to jednak nie same postacie są tu najważniejsze. Uważam, że powinna być czytana w pakiecie z 1984, jako dwie strony tej samej, archaicznej, lecz wciąż aktualnej, monety :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Zloty_Siekacz możesz dokładniej wytłumaczyć o co chodzi w 50 na 50?
I dziękuję bardzo za polecenia, bardzo lubię książki opisujące naturę ludzką, a wręcz działania podświadome, które odkrywamy po czasie.
  • Odpowiedz