Aktywne Wpisy
lady_katarina +1079
Test: ile na mirko zostało jeszcze ludzi, którzy nie są redpillami, blackpillami, nie nienawidzą wszystkich dookoła, nie są "prawakami", "lewakami", po prostu normalni ludzie, którzy przychodzą tutaj pośmiać się ze śmiesznych obrazków, wdać się w ciekawe, merytoryczne dyskusje, poczytać coś na tagach ze swoich zainteresowań itp.
Zapraszam do plusowania.
Zapraszam do plusowania.
Agresywna_Szyba +130
Czy chcielibyście abym przedstawiła Wam tutaj analizę tej książki? Jest ona jedną z najważniejszych książek do przeczytania w XXIw. tak uważam.
Ma wiele ciekawych wątków, tematów i chciałabym się podzielić wiedzą jaką z niej zdobyłam. Jest to antyutopia.
#ksiazki #gruparatowaniapoziomu
Oczywiście jet jeszcze paragraf 22 w tym kontekście. U mnie to jest książka co najmniej top 5 spośród że wszystkich przeczytanych, a przeczytałem setki, klasyki i nieklasyki, nie ma wielu lepszych, naprawdę.
Nieco nieoczywistym wyborem który może dnie jest w tej tematyce, ale jakoś mi się skojarzył,
Książkę czytałem dobrych kilka lat temu, ale jest jedną z tych, które mocniej zapadły mi w pamięć. Chociaż też nie pamiętam imion żadnych postaci, to jednak nie same postacie są tu najważniejsze. Uważam, że powinna być czytana w pakiecie z 1984, jako dwie strony tej samej, archaicznej, lecz wciąż aktualnej, monety :)
I dziękuję bardzo za polecenia, bardzo lubię książki opisujące naturę ludzką, a wręcz działania podświadome, które odkrywamy po czasie.